Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Звенигородщині вшанували ліквідаторів наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2017 12:37
Кількість переглядів: 835

Учасників ліквідації наслідків техногенної катастрофи на ЧАЕС вшанували сьогодні на Звенигородщині.

До пам’ятного знака постраждалим від Чорнобильської катастрофи керівники району і міста, члени Звенигородської районної громадської організації “Союз. Чорнобиль”, звенигородчани поклали квіти та вінки.

Отець Микола Свято-Преображенського собору відслужив панахиду за загиблими учасниками ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

- Сьогодні ми низько схиляємо голови перед неоціненним людським подвигом, мужністю, героїзмом, відвагою ліквідаторів, які навіть не усвідомлюючи на яку особисту небезпеку наражалися, в екстремальних умовах вступили в боротьбу з атомною трагедією,- звернувся голова райдержадміністрації Василь Довбуш до учасників урочистих зборів, що відбулися у сесійній залі районної ради після покладання квітів. - Нищівні дії Чорнобильського ядерного смерчу простежувалися на всіх географічних напрямках. Радіаційними опадами була забруднена вся Європа, радіація досягла території Китаю, Японії, США, залишила свій слід навіть в Антарктиді.

Голова районної ради Володимир Кучер, заступник міського голови Сергій Куліков, голова Звенигородської районної громадської організації “Союз. Чорнобиль” Володимир Слинько, дружина ліквідатора Світлана Жукова звернулися зі словами вдячності  до ліквідаторів, які у трагічний час Чорнобильської катастрофи приборкували ядерну стихію, захищаючи українську землю та увесь світ від смертельної небезпеки.

Під час урочистостей керівники району вручили ліквідаторам-героям заслужені нагороди.

Хвилиною мовчання вшановано пам`ять всіх загиблих від атомного лиха.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора