Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З введенням воєнного стану жодних обмежень конституційних прав громадян України не буде, – Президент

Дата: 28.11.2018 12:38
Кількість переглядів: 1108

Президент Петро Порошенко наголошує, що після запровадження воєнного стану не будуть застосовуватися жодні обмеження конституційних прав і свобод громадян нашої держави.

«Головне, якщо не буде відкритого вторгнення Росії за межами операції Об’єднаних сил на сході і незаконно анексованого Криму, я наголошую, і це моя принципова позиція – ніяких обмежень конституційних прав і свобод не відбудеться», – сказав Глава держави в інтерв’ю українським телеканалам.

«Проводьте концерти, ходіть у банки. Не треба бігти до крамниць і скупати сірники та сіль… Ніяких обмежень на зняття депозитів, операцій з обміну валют, поїздок за кордон для українських громадян не буде», – підкреслив Петро Порошенко, додавши, що доручив Голові Національного банку провести відповідну роз’яснювальну роботу з банками.

«Для російських громадян ці обмеження будуть введені. І я думаю, що це цілком виправдано. Бо нам створити через відповідний безвізовий режим тут, в середині, доповнення до п’ятої колони, яка й так тут працює – є абсолютно безвідповідально», – у той же час додав Президент.

Глава держави також акцентував на тому, що рішення про запровадження воєнного стану носить превентивний характер.

Щодо необхідності запровадження особливого правового режиму у визначених областях Президент зазначив, що він потрібен для оперативної реакції українських Збройних Сил у разі агресії Росії. «Для чого? Якщо відбудеться агресія – мені буде потрібно хвилини для того, щоб організувати ефективний захист України», – наголосив Петро Порошенко.

Глава держави також повідомив, що у разі здійснення РФ агресії буде проведена часткова мобілізація до війська. «Якщо буде агресія – буде мобілізація часткова. В першу чергу, буде мобілізований резерв першої черги, де «дембеля» і зараз пакують рюкзаки і пишуть у військкомати про свою готовність стати на захист України», – констатував він.

«І це вже будуть не аватари і дизертири, яких було дуже багато при мобілізації 2014 року, а це вже підготовлені воїни з досвідом АТО, які знають в якій частині вони будуть служити, мають професійну підготовку. І одразу ж, з перших хвилин ми суттєво наростимо чисельність наших Збройних Сил, перерозподіл фінансових ресурсів, забезпечимо всім у необхідній кількості наші Збройні Сили і змусимо противника відповідати за порушення державного кордону України», – резюмував Президент.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора