Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Звенигородці вшанували жертв Голокосту

Дата: 28.01.2019 12:42
Кількість переглядів: 1079

Фото без опису     З метою вшанування пам'яті загиблих жертв Голокосту в урочищі Лаптєва Левада, в долині річки Погибної, на східній околиці Звенигородки відбулося покладання квітів до пам’ятного знака на місці масового розстрілу євреїв та військовополонених під час нацистської окупації у 1941-1943 роках.

У заходах узяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Дмитро Задеряка, голова районної ради Володимир Кучер, міський голова Олександр Саєнко, голова міської організації ветеранів Алла Мартиненко.

Вони поклали квіти до пам’ятного знака та вшанували загиблих хвилиною мовчання. 

Довідково

27 січня у світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.  Україна на державному рівні вшановує жертв трагедії з 2012 року.

Генеральна асамблея ООН прийняла 1 листопада 2005 року Резолюцію № 60/7, у якій говориться, що «Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…». Саме цей документ оголосив Днем пам’яті жертв Голокосту 27 січня. В цей день в 1945 році війська 1-го українського фронту увійшли до нацистського табору смерті Аушвіц. Цей табір став у сучасному світі символом нацистських злочинів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора