Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Черкащина нарощує доходи до бюджетів усіх рівнів, – Юрій Ткаченко

Дата: 13.09.2016 12:46
Кількість переглядів: 698


Питання виведення зарплати з «тіні» та легалізації зайнятості населення залишаються пріоритетними на Черкащині. На цьому наголосив очільник області Юрій Ткаченко на колегії ОДА. Там підбивали підсумки виконання місцевих бюджетів і заходів щодо детінізації економіки.

За шість місяців цього року в області наростили рівень доходів до бюджетів усіх рівнів на понад мільярд гривень (+38%), як рівняти до аналогічного періоду минулого року. Затверджені завдання виконали всі місцеві бюджети. Понад план уже надійшло близько 300 млн грн.

– Однак ми маємо резерви, що дозволяють мати ще більші надходження, – наголошує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Це і підвищення рівня зарплати, і збільшення надходжень ПДФО (як головного бюджетоутворювального податку) за рахунок підвищення розміру орендної плати за земельні паї. Також є резерви з надходжень плати за землю. Тобто можливості є, якщо комплексно працювати на результат. Це я добре знаю, зважаючи на досвід роботи в Податковій. І в цьому ми вже не раз пересвідчувалися на практиці.

За підрахунками департаменту фінансів ОДА, місцеві бюджети області могли б додатково поповнитись на понад 167 млн грн, аби задіяли всі свої резерви.

– Питання виведення зарплати з «тіні», легалізації зайнятості населення повинні бути у пріоритеті керівника будь-якого підрозділу чи служби, – зауважує очільник області. – Бо від цього залежить наповнення бюджетів. Врешті, розвиток територіальних громад. Тому керівники районів і міст мають тримати ці питання на особистому контролі. А всі профільні служби – ефективно співпрацювати.

 Водночас роботу комісій із питань легалізації виплати заробітної плати і трудових відносин на Тальнівщині та Смілянщині рішенням колегії визнано неефективною. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора