Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Очільник області зустрівся з представниками місії ОБСЄ зі спостереження за президентськими виборами

Дата: 01.03.2019 12:47
Кількість переглядів: 888

Фото без опису

Голова обласної адміністрації Олександр Вельбівець зустрівся з офіційними спостерігачами від Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі щодо проведення Президентських виборів 2019. Це – Бюттнер Інго та Купер Сьюзан Б. Вони прибули задля спостереження за процесом проведення чергових виборів Президента України 31 березня.

Пані Сьюзан Купер розповіла, що вони спільно з Інго Бюттнером є довготерміновими спостерігачами від місії ОБСЄ та планують відвідати всі райони Черкащини, оскільки саме вона є зоною їхньої відповідальності.

– Безпосередньо перед виборами приїздять і короткотермінові спостерігачі, – зазначила пані Сьюзан. – Кількість цих груп поки що не відома. Однак працюватимуть вони на всіх семи округах області.

У цілому ж, за словами представниці місії ОБСЄ, вони стежитимуть за проведенням передвиборчої агітації, роботою виборчої адміністрації та відповідних державних органів, за дотриманням виборчого законодавства та його імплементацією. Відповідно планують зустрічі з представниками державних органів, політичних сил, із кандидатами, представниками громадських організацій, мас-медіа та ін. Оцінюватимуть і безпосередньо результати виборчого процесу.

Водночас Олександр Вельбівець зауважив, що завдання влади – створити в області необхідні умови для належної організації виборчого процесу відповідно до чинного законодавства.

– Для нас важливо, аби виборчий процес проходив у межах закону, а під час нього були дотримані права громадян. Відповідно влада сприяє створенню окружних та дільничних виборчих комісій, їх матеріально-технічному забезпеченню, при цьому не втручаючись в їхню діяльність. І звісно, ми дякуємо вам за допомогу та готові до співпраці, – зауважив голова ОДА, звернувшись до гостей.

Довідково:

На початку лютого Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ/БДІПЛ) офіційно розпочало діяльність місії зі спостереження за президентськими виборами, що відбудуться 31 березня 2019 року. Розгорнуто місію за запрошенням української влади. Місію очолює Пітер Тейлер. Станом на 28.02.2019 згідно сайту ЦВК вже зареєстровано 109 офіційних спостерігачів від Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора