Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звернення Президента України у зв’язку із рішенням Ради ЄС про схвалення законодавчої пропозиції щодо запровадження безвізового режиму для громадян України

Дата: 11.05.2017 12:55
Кількість переглядів: 624

Дорогі українці!

Щойно Рада міністрів Євросоюзу схвалила остаточне рішення про надання нам, громадянам України, права на безвізові подорожі.

17 травня у Страсбурзі в приміщенні Європарламенту, як ми домовилися з нашими європейськими друзями, урочисто підпишуть відповідний законодавчий акт. Це, напевно, буде один із найважливіших моїх візитів за три роки служіння на посаді глави української держави.

Рішення опублікують в Офіційному журналі Союзу – і за двадцять днів по тому воно набуде чинності. Приблизно 11 червня 34 європейських країни увімкнуть зелене світло власникам українських біометричних паспортів – для безвізових короткострокових поїздок.

Зникнуть черги в посольства та візові центри. Залишиться в минулому виснажлива тяганина із збору паперів. Люди заощадять гроші, які витрачали на консульські збори та послуги посередників.

Але «безвіз» – це набагато більше, ніж спрощений спосіб виїзду за кордон. Це – гігантський крок до Європи, до утвердження свободи людини і незалежності нашої держави. Ми пориваємо з пострадянським минулим і дедалі більшою мірою стаємо частиною єдиного європейського цивілізаційного простору.

«Безвіз» – це свідчення стратегічної правильності нашого європейського вибору, безповоротності курсу на інтеграцію до Європи. Це – і визнання позитивних зрушень на шляху реформ: план візової лібералізації містив майже півтораста пунктів, які забезпечили реальні зміни в багатьох сферах життя.

Чи були ті завдання простими? Звичайно що ні. Багато хто протидіяв, як ззовні, так і зсередини. Але довгий і складний шлях ми пройшли разом.

Ми це зробили!

Політики, які приймали відповідальні рішення, як у випадку з електронним декларуванням. Громадянське суспільство, яке підтримувало рух до Європи. Наші друзі в Євросоюзі, які протидіяли численним спробам російського лобі заблокувати наш «безвіз». І головне, українські солдати, які на сході захищають і Україну, і весь континент. І вам, дорогі бойові побратими, низький за це уклін.

Я безмежно вдячний всім, завдяки кому зміг виконати одну із основних передвиборчих обіцянок.

Вітаю вас, дорогі співвітчизники, з цим історичним рішенням Ради Євросоюзу. Це – неначе повернення додому після довгої та виснажливої подорожі… Повернення до нашого спільного європейського дому.

Цінуйте свій український паспорт. І любіть Україну!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора