Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Нарада з питань фінансування бюджетних установ в умовах об’єднання територіальних громад

Дата: 23.11.2018 12:55
Кількість переглядів: 1094

Фото без описуГолова райдержадміністрації Василь Довбуш за участю заступників Дмитра Задеряки та Руслана Каюка, голови районної ради Володимира Кучера провів нараду з начальниками фінансового управління райдержадміністрації Наталією Лаврінченко, відділу освіти райдержадміністрації Ларисою Кочергою, головою постійної комісії районної ради з питань планування, бюджету і фінансів Анатолієм Шукало, сільськими головами сіл: Будище, Водяники, Кобиляки, Пединівка, Попівка, Тарасівка, Чижівка, Шевченкове.

Як відомо, 23 грудня 2018 року відбудуться перші місцеві вибори у Шевченківській та Водяницькій об’єднаних територіальних громадах.

Тож для ОТГ необхідно законодавчо врегулювати ряд питань, зокрема і щодо механізму розподілу та передачі майна спільної власності територіальних громад (шкіл, закладів культури, первинної медицини) новоствореній територіальній громаді у зв’язку зі змінами у бюджетному законодавстві в частині фінансування бюджетних установ соціальної сфери.

Відбулось продуктивне обговорення всіх аспектів передачі об’єктів, кожен мав змогу висловити власну думку щодо їх фінансування та діяльності в умовах об’єднаної громади.

Оскільки станом на 1 січня 2019 року ОТГ ще не зможе прийняти бюджетні установи та їхнє майно з районної комунальної власності у свою власність, присутніми вирішено забезпечити утримання закладів соціальної сфери на 1 місяць 2019 року за рахунок коштів районного бюджету.

Подальше врегулювання цього питання відбудеться у січні 2019 року після створення об’єднаних територіальних громад.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора