Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Психологічна підтримка – те, що сьогодні потрібно АТОвцям і їх родинам

Дата: 15.09.2016 13:02
Кількість переглядів: 585

На Черкащині за цей рік 1176 учасників АТО одержали психологічну допомогу в лікувально-профілактичних установах області, зокрема амбулаторно – 547 осіб. Про це повідомили сьогодні в ОДА під час спільного засідання Центру допомоги учасникам АТО та Координаційної ради учасників АТО.

Перший заступник голови ОДА Віталій Коваль зазначає, що наразі розглядають питання про створення на Черкащині єдиного центру психологічної реабілітації учасників АТО:

– Наявність такого центру дозволить цілеспрямовано надавати фахову допомогу АТОвцям. Для цього необхідним є вирішення кадрового питання, умов розміщення, фінансування. Але вже сьогодні область має конкретні практичні напрацювання, зокрема спільно з Черкаським регіональним психологічним кризовим центром.

За словами заступника начальника управління охорони здоров’я ОДА Олега Найдана, нині бійці та члени їхніх родин за потреби отримують медико-психологічну допомогу в декількох лікувально-профілактичних установах області.

– Серед таких, – сказав Олег Володимирович, – центр реабілітації учасників АТО на базі обласного госпіталю ветеранів війни. Лише протягом цього року  тут стаціонарно проконсультували 430 АТОвців. Допомогу також отримують в обласному центрі медичної та практичної психології на базі КЗ «Черкаська обласна психіатрична лікарня», в обласному центрі психотерапії та медико-психологічної реабілітації на базі КЗ «Черкаський обласний психоневрологічний диспансер», обласному центрі медико-психологічної реабілітації для наркозалежних обласного наркологічного диспансеру.

Олег Найдан зазначає, що нині в лікувально-профілактичних установах  продовжується робота щодо укомплектування фаховими спеціалістами наявних посад практичних психологів, лікарів-психологів.

                          


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора