Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До уваги багатодітних сімей!

Дата: 09.11.2017 13:04
Кількість переглядів: 377

Фото без опису         Відповідно до статті 13 Закону України «Про охорону дитинства» багатодітні сім’ї, в яких виховується троє та більше дітей віком до 18 років, мають право на 50-відсоткову знижку плати на користування житлом (квартирна плата), комунальними послугами(газопостачання, електропостачання та інші послуги) та абонентної плати за користування квартирним телефоном.

     Батькам і дітям з багатодітних сімей видаються відповідні посвідчення.     

       Зразок посвідчення, порядок виготовлення і видачі посвідчення встановлена постановою Кабінету Міністрів України №209 від 02 березня 2010 року.

         З 01 січня 2012 року внесено зміни до Закону України «Про охорону дитинства», згідно яких до складу багатодітних сімей включаються діти, які навчаються за денною формою навчання у навчальних закладах всіх форм акредитації до закінчення навчальних закладів, але не довше ніж по досягненню ними 23 років.

        У 2017 році прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 27.09.2017 № 721 «Про внесення змін до пункту 3 Порядку виготовлення та видачі посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї”.

          Метою  прийняття постанови є:

- посилення гарантій та дотримання свобод внутрішньо переміщених осіб;

- врегулювання питання щодо забезпечення бланками посвідчень батьків багатодітних сімей, у складі яких є діти у віці від 18 до 23 років, які навчаються за кордоном за денною формою навчання.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора