Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Звенигородці відбувся мітинг-реквієм з нагоди 33-ї річниці Чорнобильської катастрофи

Дата: 26.04.2019 13:07
Кількість переглядів: 950

Фото без опису

Мітинг-реквієм з нагоди 33-ї річниці Чорнобильської катастрофи відбувся сьогодні біля пам’ятного знака постраждалим від Чорнобильської катастрофи за участю керівництва району і міста, представників організацій, установ міста, ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, учнівської молоді, громадськості.

Щорічно ми повертаємося пам'яттю і серцем до тих незабутніх трагічних подій, щоб вкотре осягнути, кому зобов'язані можливістю радіти життю, ростити дітей. «Мирний атом» за лічені секунди здолав державні кордони та перетворив частину квітучого українського Полісся на зону відчуження, що на довгі роки стала ізольованою від навколишнього світу.

Героїчними зусиллями, ціною свого здоров'я і життя, ліквідатори запобігли ще більш згубним наслідкам Чорнобильської катастрофи. Вони врятували Україну, Європу і світ.

Перший заступник голови райдержадміністрації Дмитро Задеряка,  голови районної ради Володимир Кучер, міської ради Олександр Саєнко, голова Звенигородської районної організації “Союз Чорнобиль” Володимир Слинько вручили ліквідаторам відзнаки народної пошани «Герой Чорнобиля», «Чорнобильський хрест»,«За заслуги», цінні подарунки та квіти.

Учасники заходу вшанували пам`ять загиблих від атомного лиха хвилиною мовчання, поклали квіти до пам’ятника постраждалим від Чорнобильської катастрофи.

Протоієрей  Іоанн Свято-Преображенського Собору провів молебень за загиблими і померлими внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора