Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звенигородщина відзначила День українського добровольця

Дата: 14.03.2019 13:26
Кількість переглядів: 821

Саме у березні 2014 року згідно рішення керівництва Самооборони Майдану добровольці із Самооборони Майдану вирушили з барикад майдану на дальні барикади Сходу України.

З лав Самооборони Майдану було сформовано Перший добровольчий батальйон Національної гвардії. 14 березня 2014 року більше п'яти сотень бійців Самооборони Майдану прибули на полігон в Нові Петрівці Київської області. Вчителі, лікарі, бібліотекарі, студенти – сотні майданівців – замість того, щоб після багатомісячних боїв у Києві поїхати по домівках, відправилися на Схід й зупинили ворога. Після короткого навчання розпочався бойовий шлях першого добровольчого. І завдяки мужності й самопожертві саме добровольців, їхньому героїчному прикладу вдалося створити справжню боєздатну ідеологічно мотивовану Армію та не допустити вторгнення ворога вглиб України.

Сьогодні в Звенигородці біля пам’ятного знака в пам’ять про загиблих борців за незалежність України, честь та гідність її народу вшанували  бійців,  які за покликом серця пішли боронити незалежність України. Голова райдержадміністрації та військовий комісар Звенигородського військового комісаріату вручили  ветеранам АТО Антону Борисову та Івану Ставенку відзнаки Президента України «За участь в антитерористичній операції».

Хвилиною мовчання вшановано пам'ять всіх героїв, які загинули, захищаючи рідну землю. Протоієрей  Віктор Піхур  та ієрей Мар'ян Піхур Храму Святого Георгія Переможця  провели пам'ятний молебень за загиблими учасниками Революції Гідності та війни на Cході України.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора