Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Звенигородці відбувся мітинг-реквієм з нагоди 32-ї річниці Чорнобильської катастрофи

Дата: 26.04.2018 13:57
Кількість переглядів: 827

Мітинг-реквієм з нагоди 32-ї річниці Чорнобильської катастрофи відбувся сьогодні біля пам’ятного знака постраждалим від Чорнобильської катастрофи за участю керівництва району і міста, представників організацій, установ міста, ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, учнівської молоді, громадськості.

- 32 роки минуло з часу найбільшої за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих, так і за економічним збитком, техногенної катастрофи й величезної екологічної біди світового масштабу, яка сталася на Чорнобильській атомній електростанції, - звернувся до присутніх голова райдержадміністрації Василь Довбуш.    - Проходять роки. Чорнобильське лихо розчинилося у мальовничій природі України. Проте, скільки б не пройшло часу, все одно чорнобильський біль чорною гіркотою осідає в душах українців, ця трагедія навіки оселилась у людських серцях. Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною.  Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності наших земляків. На вашу долю випали неймовірні випробування, але ви мужньо пройшли життєвими шляхами, звершили багато добрих справ і сповна заслужили на всенародну любов та повагу.

Голова райдержадміністрації Василь Довбуш, голови районної ради Володимир Кучер, міської ради Олександр Саєнко, голова Звенигородської районної організації “Союз Чорнобиль” Володимир Слинько вручили ліквідаторам відзнаки народної пошани «Герой Чорнобиля» та «Чорнобильський хрест», грамоти райдержадміністрації, районної ради та міської ради.

Учасники заходу вшанували пам`ять загиблих від атомного лиха хвилиною мовчання, поклали квіти до пам’ятника постраждалим від Чорнобильської катастрофи.

Протоієрей  Іоанн Свято-Преображенського Собору провів молебень за загиблими і померлими внаслідок Чорнобильської катастрофи.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора