Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До Дня пам’яті жертв політичних репресій

Дата: 18.05.2018 14:14
Кількість переглядів: 746

Фото без опису 

20 травня Україна вшановуватиме жертв політичних репресій.

Тож напередодні цього пам’ятного дня голова райдержадміністрації Василь Довбуш та керівники відділів райдержадміністрації побували у с.Вільховці  на території садиби-музею В’ячеслава Чорновола та поклали квіти до погруддя В’ячеслава Максимовича - Героя України, незламного борця з тоталітарним режимом.

- Ми повинні пам’ятати людей, які чинили опір і боролися  з комуністичним режимом та стали жертвами тоталітаризму, - наголосив голова райдержадміністрації Василь Довбуш. -  На їхніх жертовних життях сформувалася історична пам’ять України.  Ми - сильна нація, ми - сильна держава! Україна більше ніколи не допустить репресій і тортур проти українців!  

- В’ячеслав Чорновіл був голосом свободи! – відзначив директор садиби-музею Василь Стрижиус. - Він ніколи не шкодував, що вибрав шлях боротьби за право Людей, за Націю. Його приклад чесного жертовного служіння і сьогодні нас надихає і вселяє віру у Перемогу.

Хвилиною мовчання вшановано пам'ять всіх, хто загинув внаслідок політичних репресій та переслідувань.

Після покладання квітів представники райдержадміністрації оглянули музейні експозиції. Директор музею розповів про цікаві сторінки із  життя та діяльності В’ячеслава Чорновола.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора