Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Шановні виборці!

Дата: 25.01.2019 14:18
Кількість переглядів: 320

 

Постановою Центральної виборчої комісії № 893 від 13 вересня    2012 року встановлено порядок тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси.         

Кожен виборець, який в день чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року буде знаходитись поза межами населеного пункту, в якому зареєстроване його місце проживання, і не зможе проголосувати на тій виборчій дільниці, до якої відноситься його виборча адреса, може тимчасово змінити своє місце голосування без зміни  виборчої адреси.   

Для цього необхідно звернутись з відповідною заявою до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем реєстрації або за місцем, де буде перебувати (проживати) виборець у день виборів. При собі потрібно мати паспорт громадянина України та документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування (довідка з місця роботи, довідка сільської чи міської ради про місце проживання, путівка до санаторію, документи, що підтверджують  право власності на житло, тощо). Без  таких документів виборцю буде відмовлено у задоволенні заяви.

Для виборців, виборча адреса яких знаходиться на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, а також виборців виборча адреса яких знаходиться на тимчасово окупованих територіях районів, міст, селищ і сіл, їх частин у Донецькій та Луганській областях, межі та перелік яких визначаються  Президентом України у порядку, передбаченому Законом України “Про особливості державної політики і забезпечення  державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях”, можуть не додавати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування.

Члени окружної та звичайних виборчих комісій, які в день виборів будуть працювати на дільницях, до якої їх виборча адреса не відноситься, подають заяву про тимчасову зміну місця голосування без зміни виборчої адреси, до неї додають копію посвідчення чинного члена ОВК чи ДВК (пред’являється оригінал).

Заяви вже приймаються відділом ведення Державного реєстру виборців і будуть прийматись до 25 березня 2019 року включно.

Тимчасова зміна місця голосування забезпечує включення виборця до списку виборців тільки на одній виборчій дільниці.

 Якщо виборець тимчасово змінив місце голосування, отримав посвідчення, а потім передумав змінювати місце голосування і вирішив голосувати за своєю виборчою адресою, то йому необхідно повернути посвідчення у той відділ ведення Реєстру, який його видав, до 25 березня 2019 року включно, інакше його не буде у списках виборців за попередньою виборчою адресою.

         Чекаємо Вас у відділі ведення Державного реєстру виборців за адресою:

каб. 211, просп.Шевченка, 68, м.Звенигородка.

          Телефон для довідок : 2-10-66, 2-68-72.

 

Начальник відділу ведення Державного

реєстру виборців апарату  Звенигородської

райдержадміністрації                                                                                      О. Баковська     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора