Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пряма мова. Юрій Ткаченко про школу для підприємців

Дата: 08.02.2018 14:31
Кількість переглядів: 600

Фото без описуСьогодні представляю абсолютно новий проект для Черкащини – Школу малого та середнього підприємництва. На жаль, у Черкасах, як і в більшості обласних центрів, немає якісної бізнес-освіти. Нашу команду такий стан справ не влаштовує, тому ми починаємо діяти в цьому напрямі. Ми робимо це першими в Україні в такому форматі та з уже перевіреними партнерами – Фондом Василя Хмельницького K.Fund та Агенцією регіонального розвитку.

  • про бізнес-освіту

Якісна бізнес-освіта – серед пріоритетів нашої Стратегії розвитку малого та середнього підприємництва до 2020 року. Черкащина є одним із перших регіонів, хто починає вибудовувати свою політику в цій сфері, використовуючи європейські практики.

У рамках Стратегії-2020 ми хочемо кардинально змінити підприємницьке середовище – сформувати ту «екосистему», в якій створюватимуться нові бізнеси та суттєво зростатимуть уже існуючі. Ми розуміємо, що в місцевого, особливо малого бізнесу, переважно немає можливості оплачувати вартісні курси та витрачати на це багато часу. Тому основні витрати, принаймні на початку цього проекту, ми беремо на себе. Відповідні кошти спрямовані з обласного бюджету.

  • про мету

Наше завдання – щоби підприємців ставало дедалі більше на Черкащині. І для цього ми створюватимемо якісну інфраструктуру підтримки. Нам потрібно, щоби малі підприємства ставали середніми, більш технологічними та розвивали експорт.

Для прикладу: на малому підприємстві переважно працюють 5-6 людей, на середньому – 160. Кожен підприємець, який розвиває своє підприємство від малого до середнього, створює десятки та сотні нових робочих місць.

  • про Школу

Ми маємо команду професійних викладачів, які підтвердили свій високий рівень і результативність методики навчання. Програма навчання у Школі малого та середнього підприємництва передбачає 9-денний інтенсивний курс із основних напрямів організації бізнесу та підприємницької діяльності. Опісля впродовж 3 тижнів слухачі працюватимуть над бізнес-планами, під час роботи отримуючи консультативну підтримку викладачів Школи. Потому захист проектів. Прийом заявок триватиме до кінця лютого. А навчання у Школі розпочнеться 19 березня.

Закликаю підприємців – як початківців, так і з досвідом – подавати заявки та проходити співбесіди.

Детальніше про Школу читайте на її сторінці у Фейсбуці (там знайдете й анкету) https://www.facebook.com/events/321204475064629/, а також на сайті Черкаської ОДА. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора