Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Попередження правопорушень в молодіжному середовищі

Дата: 29.08.2017 14:44
Кількість переглядів: 618

У період зростання злочинності, зокрема серед неповнолітніх, перед державою та її структурами гостро постають питання профілактики правопорушень.  

Основне завдання сьогодення полягає в тому, щоб переконати у перевагах жити за загальноприйнятими законами і осіб , які відбувають умовний термін покарання, не пов’язаний з позбавленням волі. Це особлива категорія людей, а тому працювати з ними треба більше, аби попередити і не допустити рецидивних злочинів.

З метою покращення соціальної та виховної роботи з  даною категорією 28 серпня поточного року проведено спільний захід районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та звенигородського  міськрайонного  відділу з питань пробації. Захід спрямований на попередження правопорушень в молодіжному середовищі. Визначено фактори, які стають причиною вчинення злочинів умовними засудженими, - це низька трудова зайнятість, зловживання алкоголем, слабкі соціальні та сімейні зв’язки, відсутність позитивної життєвої позиції, асоціальне коло спілкування, вплив субкультури. Юрисконсультом  районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді Сидоренко Р.Р. проведено  профілактичні бесіди, анкетування щодо вживання алкоголю та наркотичних речовин . Учасникам заходу було надано буклети соціально – довідкового характеру.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора