Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Затверджено заходи щодо ліквідації сказу на території Звенигородської міської ради

Дата: 20.04.2017 14:47
Кількість переглядів: 677

20 квітня голова райдержадміністрації Василь Довбуш провів засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації, яке відбулося у  зв’язку із зафіксованим випадком сказу у Звенигородці.

Мешканця Стебного покусав безпритульний собака. За результатами лабораторних досліджень тварина виявилася хворою на сказ. 

Під час засідання наголошено, що захворювання на сказ закінчується смертю хворого у 100% випадків. Тобто, якщо людина захворіла на сказ, врятувати її вже неможливо. Єдиний спосіб порятунку -  це вакцинація, яку проводять якомога швидше після інфікування, до настання хвороби. 

Заступник начальника управління ветеринарної медицини у Звенигородському районі Петро Волощук, доповідаючи про епізоотичну ситуацію, відзначив, що вона ускладнилась у зв’язку з тим, що у місті наявна велика кількість бездомних собак, які не піддаються вакцинації проти сказу, а також звенигородчани порушують правила утримання домашніх тварин.

З метою поліпшення санітарно-епідеміологічної ситуації обговорено питання щодо скорочення чисельності безпритульних тварин шляхом  реалізації заходів із запобігання неконтрольованого їх розмноження, зокрема масової стерилізації. 

З цього питання виступив заступник міського голови Сергій Щербина відзначивши, що міською радою ведеться відповідна робота щодо відкриття стерилізаційного пункту із тимчасовим утриманням тварин, а також буде налагоджено співпрацю із волонтерами фонду «Чотири лапи», які  стерилізують тварин у мобільних клініках. 

За результатами засідання комісія прийняла рішення: увести карантинні обмеження по сказу на території інфікованої зони – у межах вул. Ватутіна з № 2 по № 16, вул. Дружби з № 110 по № 136, вул. Щедріна з № 2 по № 12, проспект Шевченка з № 130 до вул. Щедріна; до буферної зони віднести решту території Звенигородської міської ради.

Затверджено ветеринарно-санітарні заходи з ліквідації сказу на території Звенигородської міської ради, зокрема, проведення щеплення собак і котів проти сказу, організації заходів щодо забезпечення дотримання жителями району правил утримання домашніх тварин,  проведення роз'яснювальної роботи серед населення з питань профілактики сказу та інші.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора