Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Віталій Коваль: На Черкащині кількість родин атовців, учасників житлових програм, зростає

Дата: 07.04.2017 14:47
Кількість переглядів: 838

Фото без опису

      В області 16 родин атовців, котрі перебували торік на черзі, потребуючи покращення житлових умов, отримали відповідно до норм державну грошову компенсацію. Нині вже 14 сімей придбали собі житло, говорить перший заступник Черкаської ОДА Віталій Коваль.

За його словами, минулого року, в межах 719 Постанови КМУ, нашій області спрямували майже 12,2 млн грн субвенції з державного місцевим бюджетам – на будівництво чи придбання житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції. Також для інвалідів I-II групи з числа бійців, які брали участь в АТО та потребують поліпшення житлових умов. Кошти використали в повному обсязі.

– Цьогоріч у житловій черзі перебуває 9 родин учасників АТО, – зазначає Віталій Володимирович, – зокрема інвалідів І-ІІ групи, сімей загиблих і тих, які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок. Потреба в коштах для виплати грошової компенсації становить майже 7,6 млн грн.

Між тим, 10 родин атовців скористалися й умовами Обласної програми забезпечення учасників АТО та членів їх сімей житлом. Ордери отримали вже 8 сімей бійців. Із них двоє – торік. Ще двом вручать найближчим часом.

Наприкінці минулого року рішенням сесії обласної ради «Про обласний бюджет на 2017 рік» виділено 970,9 тис. грн, з яких вже профінансовано майже 350 тис. грн.

– Нагадаю, програма здійснюється за пільговим житловим кредитуванням з відсотковою ставкою в 3 % за рахунок коштів обласного бюджету на умовах співфінансування з місцевих. При цьому на перший внесок за рахунок бюджетних джерел надається безповоротна фінансова допомога в розмірі 20 % від вартості житла, – пояснює перший заступник та додає: «Відрадно, що все активніше долучаються райони, зокрема і затверджуючи аналогічні програми на місцях. Наразі ж фінансування з місцевих бюджетів у цілому сягає 11 млн грн. А придбати нове помешкання планують вже зо три десятки родин бійців”.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора