Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пряма мова. Віталій Коваль про поліпшення житлових умов учасників АТО

Дата: 06.07.2017 14:52
Кількість переглядів: 589

– В області успішно реалізуємо програми з поліпшення житлових умов учасників АТО. Кількість родин бійців, які скористались ними, зростає. Як відомо, маємо діючих дві програми – державну та обласну.

Торік за рахунок коштів державного бюджету шістнадцятеро родин отримали грошову компенсацію для придбання житла на понад 12 млн грн. Зокрема, на сьогодні вже 15 сімей учасників АТО придбали нове житло. А нещодавно області виділено з держбюджету додаткових 9,1 млн грн – для купівлі помешкання ще 11 особам, які нині перебувають на черзі.

Вдалою виявилася й обласна програма кредитування житла, аналогів якої немає в Україні. Її ми розробляли спільно з учасниками АТО та Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву. На сьогодні вигідними умовами скористалися 11 сімей атовців, лише цьогоріч – 9. І вже зараз маємо 70 бажаючих.

Програма здійснюється за пільговим житловим кредитуванням з відсотковою ставкою в 3 % – за рахунок коштів обласного бюджету на умовах співфінансування з місцевих. При цьому перший внесок в розмірі 20 % від вартості житла покривається за рахунок бюджетних джерел. Якщо ж родина має діток, то цей відсоток може збільшуватись до 35, залежно від їхньої кількості.

Водночас закликаємо райони активніше долучатися, затверджувати аналогічні програми на місцях, передбачаючи відповідні кошти. Наразі ж фінансування з місцевих бюджетів сягає 11 млн грн. З обласного бюджету на цей рік виділено близько мільйона гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора