Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Дотримання законодавства з соціального страхування та охорони праці

Дата: 20.10.2017 14:54
Кількість переглядів: 669

З 1 серпня 2017 року Фондом соціального страхування України та його робочими органами в областях та м. Києві  забезпечується реалізація усіх завдань та функцій, визначених  Законом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

На території Звенигородського, Катеринопільського, Лисянського районів та м. Ватутіне  діє Звенигородське відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області.

Фонд забезпечує законодавчі гарантії щодо забезпечення  працюючих громадян  соцiальним захистом у зв’язку з тимчасовою втратою працездатностi, вагiтнiстю та пологами, вiд нещасного випадку на виробництвi та професiйного захворювання.  Потрібно пам’ятати, що застрахованими є тільки особи, з якими офіційно  оформлені трудові відносини.

У відділенні  на обліку  перебуває – 4411 страхувальників.

Всі роботодавці є страхувальниками Фонду з правами та обов'язками у відповідності до базового Закону.

Джерелом  надходження  до бюджету Фонду є 9,1472  відсотки від сплати роботодавцями єдиного соціального внеску(ЄСВ) та інші надходження, визначені законодавством.

Роботодавець, як страхувальник, зобов'язаний сплачувати ЄСВ у визначені терміни до органів Державної фіскальної служби України, не допускати заборгованості  по тимчасовій втраті працездатності. Має заборгованість зі сплати  капіталізованих платежів,  відповідно до кредиторських вимог, підприємство ТОВ "Агропром-В" ( м. Ватутіне). Позитивно, що у серпні відділом Держгеокадастру у Звенигородському районі проведена  повна сплата капіталізованих платежів до Фонду.

Відділення забезпечує фінансування та виплату матеріального забезпечення, страхові виплати, надання соціальних послуг у відповідності до Закону. 

  Застраховані особи мають право звертатися до робочих органів Фонду із зверненнями щодо порушення їх прав у соціальному страхуванні для прийняття відповідних рішень.

  Важливим напрямком є проведення профілактичної роботи, спрямованої на усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів, запобігання нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюванням та іншим випадкам загрози життю і здоров'ю застрахованих, викликаних умовами праці. Страховим експертом з охорони праці відділення надаються консультації та нормативні акти з охорони праці, проводяться семінари, наради та інші заходи.

Так, до Дня працівників сільського господарства проведено конкурс на звання «Кращий спеціаліст з охорони праці» та визначено переможця – інженера з охорони праці СТОВ «Стебне» Брусліновського Костянтина Андрійовича.

Роботодавець, відповідно до Закону України «Про охорону праці», зобов'язаний створити на робочому місці належні умови праці, а також забезпечити дотримання вимог законодавства щодо прав та обов'язків працівників з охорони праці.  Проведений аналіз серед підприємств вказує на  порушення у питаннях:  призначення відповідальних осіб за охорону праці, проведення навчання та інструктажів, забезпечення засобами захисту, допуск до виконання робіт працівників без  навчання та перевірки знань, без проведення медичних оглядів та не приділяється достатня увага трудовій дисципліні.

З початку року у відділенні зареєстровано 17 нещасних випадків на виробництві ( в т.ч. 3 із смертельним наслідком), 1-е професійне захворювання. Посадових осіб 4-х підприємств притягнуто до адміністративної відповідальності за несвоєчасне інформування про нещасний випадок на виробництві. Тому звертаємося до роботодавців та  працівників підприємств щодо відповідальності за дотримання безпеки праці на робочих місцях відповідно до вимог законодавчо-нормативних актів з охорони праці.

 

 Звенигородське відділення Управління виконавчої дирекції

Фонду соціального страхування України у Черкаській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора