Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Звенигородщині встановлено пам’ятний знак Борцям за Волю України…

Дата: 13.10.2016 14:59
Кількість переглядів: 927

У Козацькому 13 жовтня відбулося урочисте відкриття пам’ятного знака Борцям за Волю України, Козакам та старшинам козачанського куреня.

Голова районної державної адміністрації Василь Довбуш узяв участь у церемонії відкриття пам’ятного знака.

- В наших серцях назавжди збережеться пам’ять про борців за волю, які загинули за свободу рідної землі, - звернувся до присутніх голова райдержадміністрації Василь Довбуш. - Головним завданням сьогодення є наповнення нашої держави національним змістом, об'єднання нації та утвердження нашого суверенітету. Сьогодні, вшановуючи Борців за Волю України та відзначаючи славне козацьке свято, я щиро вітаю всіх учасників заходу, всіх, хто відроджує наші славні традиції, займається військово-патріотичним вихованням молоді та юнацтва. Бажаю міцного здоров’я на довгі роки, злагоди й добробуту вам і вашим сім’ям, добра і затишку. Нехай єднає нас незгасне світло віри і допомагає велика сила заступництва Пресвятої Богородиці.

Почесне право відкрити пам’ятний знак "Борцям за волю України, Козакам та старшинам козачанського куреня" надано нащадкам сотника козачанського куреня Вільного Козацтва Прокопа Лисенка – сестричкам Бухтіяровій Руслані та Вікторії, батько яких нині перебуває в зоні АТО, захищаючи мир і спокій нашої держави. Освячення пам’ятного знака провели  протоієрей, капелан Вільного Козацтва Холодного Яру отець Василій та протоієрей, настоятель храму Св. Варвари отець Володимир.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора