Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звенигородщина вшанувала пам’ять свого земляка В’ячеслава Чорновола

Дата: 25.03.2019 15:04
Кількість переглядів: 1156

  Сьогодні у с. Вільховець до садиби-музею В’ячеслава Чорновола завітали голова райдержадміністрації Василь Довбуш, депутат Черкаської обласної ради, голова Черкаської організації Народного Руху України Валентина Коваленко, громадськість Вільховця вклонитися нашому землякові та вшанувати патріота і борця, який 20 років тому загинув за досі нез’ясованих обставин в автокатастрофі на шосе під Борисполем.

- Чорновіл був вірний Україні до останніх хвилин свого життя.  Його тернистий шлях і боротьба за кращу долю для рідної землі та свого народу – це приклад для всіх нас, -  звернувся до учасників заходу Василь Довбуш. - Якби В’ячеслав Чорновіл був живий, то Україна була б іншою, все було б інакше. Україна завжди пам’ятатиме В’ячеслава Чорновола, в якого слова ніколи не розходились зі справами. Кожен справжній українець повинен  прийти до цього святого місця і вклонитися національному Герою, пам’ятати його і шанувати.

- Ми повинні вірити в те, що вірив Чорновіл, - закликав громадськість очільник району, - Правда, Воля і Добро переможуть Зло, а ми будемо жити у Мирній, Незалежній, Щасливій державі.

На завершення мітингу директор садиби-музею Василь Стрижиус прочитав свій вірш, присвячений Чорноволу.

 

Свята земля Шевченкового краю

Героя – сина світові дала,

Життєве кредо – зло долаю,

Вкраїна в серці з ним була.

Мав розум світлий, душу чисту,

Скільки в житті було доріг,

А вибрав шлях важкий, тернистий,

По іншому іти не міг…(Василь Стрижиус)

 

Учасники заходу поклали вінки і квіти до пам’ятника, оглянули експозицію музею В’ячеслава Чорновола.

Цього дня садибу – музей також відвідали гості із Смілянського, Жашківського, Тальнівського, Кам’янського районів та міста Черкаси.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора