Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Черкащині розпочався осінній призов

Дата: 03.10.2018 15:09
Кількість переглядів: 951

Майже 700 чоловіків мають заступити на службу до підрозділів Збройних сил України. Такий план має Черкащина на осінній призов. Вже наступного тижня проводжатимуть на строкову службу перших 200 призовників. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції обласний військовий комісар Євген Курбет.

Більшість осінніх строковиків нестимуть службу у лавах Збройних сил України, близько 200 осіб – у Нацгвардії, майже сотня – у державній прикордонній службі, до 50 – у державній спеціальній службі транспорту. До виконання завдань в районі проведення Операції об’єднаних сил строковиків не залучатимуть, наголосив обласний комісар. Вони нестимуть службу у навчальних військових частинах, часинах забезпечення, а також пунктах постійної дислокації бойових частин, які залучені до ООС.

– Призов – це обороноздатність нашої держави, підготовка військово-навчених ресурсів, – наголосив Євген Курбет. – На жаль, явка до призовних дільниць зокрема на Черкащині не задовільна. Це пов’язано насамперед з трудовою міграцією населення. Адже велика кількість юнаків працюють зараз в інших країнах. Наразі жоден район не готовий на сто відсотків до виконання поставленого завдання. Кращі результати мають Звенигородщина та Чигиринщина. Тут майже 70 % призовників уже пройшли медкомісію та отримали повістки. Інші райони спрацювали на рівні 50 %. Серед відстаючих – Монастирищенський та Черкаський райони.  

Він додав, що за ухилення від призову передбачена як кримінальна, та і адміністративна відповідальність. Зокрема до адміністративної відповідальності за порушення правил військового обліку за рік уже притягнуто майже тисячу черкащан.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора