Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Штормове попередження про небезпечне гідрометеорологічне явище: 10-11 серпня очікується висока (4 класу) пожежна небезпека.

Дата: 09.08.2016 15:18
Кількість переглядів: 645

Фото без описуНа Черкащині панує комфортна літня погода. Температурний фон 19-21º, що на 1-3º нижче кліматичної норми. Денний максимум температури повітря 24-26º, нічний 9-13º. Мінімальна вологість повітря 34-43%, верхні шари ґрунту по всій території області сухі або слабко зволожені. Опади відсутні з 04.08. Така погода сприяє подальшому зростанню показника пожежної небезпеки.

Станом на 15:00 год. 8 серпня в екосистемах області спостерігалася пожежна небезпека середня (3 клас). За прогнозом синоптиків, завтра температурний фон підвищиться на 2-3º, ніч потеплішає, вдень очікується спека. Тепла та суха погода сприятиме зростанню показника пожежної небезпеки в екосистемах області.

У п’ятницю холодний атмосферний фронт цього циклону зумовить дощі різної інтенсивності та похолодання на 5-7º.

Черкаський гідрометцентр нагадує: на території області триває пожежонебезпечний період, існує високий ризик виникнення пожеж на торф’яниках, зернових полях та лісах.

Однією з головних причин виникнення лісових пожеж є недбале поводження з вогнем, навмисні підпали, розведення вогнищ у заборонених місцях, необачно кинутий недопалок чи сірник. 

  За даними Державного агентства лісових ресурсів України,  з початку 2016-го в лісах України ліквідовано майже 440 пожеж. Впродовж липня зафіксовано збільшення кількості лісових пожеж у зв’язку з підвищенням температури повітря, було ліквідовано 205 пожеж на площі більше 560 га.

Пам’ятайте: пожежу краще не допустити, ніж загасити!

Якщо ж ви помітили загорання – одразу телефонуйте за номером Служби порятунку «101».

За прогнозом, 10 серпня в екосистемах області очікується пожежна небезпека середня (3 клас) та висока (4 клас).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора