Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

75-та річниця визволення Звенигородки від нацистських окупантів

Дата: 28.01.2019 15:21
Кількість переглядів: 927

Фото без опису У ході наступальної Корсунь-Шевченківської операції війська 1 та 2 Українських фронтів, з’єднавшись у Звенигородці, звільнили місто від нацистської окупації, яка тривала 913 днів з 29 липня 1941 року.

Сьогодні з нагоди цієї пам’ятної дати перший заступник голови райдержадміністрації Дмитро Задеряка, голова районної ради Володимир Кучер, міський голова Олександр Саєнко, голова міської організації ветеранів Алла Мартиненко поклали квіти до пам’ятного знака Т-34, стели - символу возз'єднання 1-го і 2-го Українських фронтів, Пагорба Слави та схилили голови у хвилині мовчання перед світлою пам'яттю тих, хто цінною власного життя та здоров'я зупинив нацистську навалу. 

Фото без опису

Фото без опису

Цього ж дня перший заступник голови райдержадміністрації Дмитро Задеряка, голова районної ради Володимир Кучер, міський голова Олександр Саєнко, голова міської організації ветеранів Алла Мартиненко відвідали 99-річну жительку Звенигородки - учасницю радянсько-фінської війни 1939—1940 років та Другої світової війни Капітоліну Андріївну Бондаренко. Медичною сестрою  вона пройшла кривавими дорогами війни. Після довгоочікуваної перемоги працювала у Звенигородці медичною сестрою, виховала двох доньок: Галину і Світлану.

Керівники району і міста вручили жінці-ветерану війни подарунки, висловили вдячність за її подвиг, витримку, мужність і любов до рідної землі, а також побажали добра, здоров’я і щастя, радості і сонячних днів, мирного неба, злагоди, добробуту і всіх земних благ!

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора