Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пряма мова. Юрій Ткаченко про актуальне

Дата: 01.03.2017 15:34
Кількість переглядів: 592

Фото без описуПро госпітальні округи.        Довкола створення госпітальних округів зараз більше домислів, аніж фактів. Тому я і дав завдання керівникам районів посилити інформування про цю реформу, щоби жителі мали більше достовірної інформації.

Ми подали на центральний рівень пропозицію про створення п’яти госпітальних округів: Черкаського, Лівобережного, Шевченківського, Центрального та Західного. Уже мали відповідну розмову в Міністерстві охорони здоров’я. До речі, активно до відстоювання інтересів області в цьому питанні долучається наш нардеп Сергій Рудик.

Вважаю, що якраз п’ять округів є оптимальним варіантом для області. Стільки маємо і підрозділів нашого обласного Центру екстреної медичної допомоги. Коли формували його структуру – тоді якраз проаназіували все: починаючи від інфраструктури до забезпечення лікарень тощо.

Нинішня реформа – це продовження децентралізації та передання повноважень громадам, поліпшення якості медичних послуг. Саме громади на місцях вирішуватимуть, як усе має функціонувати, як розподіляти ресурс, а не їм диктуватимуть це згори. Причому лікарні ніхто не закриватиме, їх хіба можуть перепрофілювати. Але знову ж таки це вирішуватиме місцева громада.

Про медичні новації

Уже зараз, не чекаючи загальнодержавних реформ, ми почали впорядковувати нашу мережу медичних закладів і підвищувати якість надання там медичної допомоги. Ідеться як про створення комфортних умов там, так і про оснащення. В області також триває інформатизація медичних закладів, тобто впровадження електронної системи супроводу пацієнтів (електронна черга, електронні картки пацієнтів тощо).

На минулому тижні мав робочу поїздку до Канівщини. Обговорив із місцевою владою впровадження там наших медичних пріоритетів. Нещодавно в центральній районній лікарні запрацював новий кабінет для проведення ультразвукової діагностики. Придбали туди й сучасний рентгенодіагностичний комплекс. Коли є співпраця на різних рівнях, то завжди є результат. У цьому випадку маємо продуктивну взаємодію на державному, районному та міському рівнях. Плюс сприяння нардепа, обраного по цьому округу, Владислава Голуба. І попереду маємо ще багато роботи. Аби надати пацієнтові повноцінну допомогу – спершу слід провести якісне діагностування. Тому першочергового оновлення потребує приймально-діагностичне відділення лікарні. Цю роботу ми вже розпочали і в інших медзакладах області.

Окрім того, обговорив із місцевим керівництвом питання закупівлі автомобілів швидкої допомоги. Цьогоріч в області плануємо оновлювати відповідний автопарк. Ми це визначили серед пріоритетів розвитку галузі охорони здоров’я.

Про перспективну співпрацю

На минулому тижні мав зустріч із керівництвом SojitzCorporation та ISUZUMotorsLtd. Ці японські компанії співпрацюють із нашим ПАТ «Черкаський автобус». Запропонував їм партнерство в підготовці технічних кадрів.

Область має хорошу навчальну базу. Було б добре, щоби наші студенти практикувалися у кращих компаніях. Вони ж матимуть змогу формувати собі якісний кадровий резерв. Наші японські партнери цим зацікавилися. Сподіваюся, що ця зустріч стане поштовхом до подальшої активізації співробітництва.

Сприяння налагодженню двосторонніх партнерських стосунків між іноземними та регіональними підприємствами є одним із пріоритетних напрямів нашої роботи. Як і створення привабливого бізнес-клімату та розвиток інфраструктури для інвестування. До речі, зважаючи на відновлювальні тенденції в економіці, ми сподіваємося на зростання попиту на продукцію автомобілебудування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора