Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«АГРО ТЕСТ-ДРАЙВ 2016» на Звенигородщині

Дата: 11.08.2016 15:35
Кількість переглядів: 835

Один з наймаcштабніших аграрних заходів України «АГРО ТЕСТ-ДРАЙВ 2016» відбувся 11 серпня на Звенигородщині.

Організаторами стали команда підприємства "Агроресурс" – одного з основних операторів на ринку України по комплексному забезпеченню українських аграріїв сільськогосподарською технікою, посівматеріалом та засобами захисту рослин.

На полях СТОВ «Стебне» представлено сільськогосподарську техніку, гібриди кукурудзи, соняшнику та сої.  Аграрії мали змогу побачити, як працюють у полі новинки ґрунтообробної і посівної техніки, самохідні та причіпні оприскувачі, трактори, комбайни, телескопічні навантажувачі та вантажні автомобілі МАN.

-Стратегічний напрямок розвитку нашого району - агропромисловий, тому саме цій галузі сьогодні потрібно приділяти найбільше уваги, допомагатити виробникам, максимально сприяючи залученню інвестицій, грантових проектів та фінансовій підтримці,- звернувся до учасників заходу голова райдержадміністрації Василь Довбуш. 

Також він відзначив, що СТОВ «Стебне» - одне з найкращих сільгоспідприємств району, яке обробляє понад 2,8 тис. га орендованих земель Богачівки, Михайлівки, Стебного. Завдяки успішному господарюванню підприємство забезпечує робочими місцями та гідним заробітком місцевих жителів, бере активну участь у розвитку соціальної сфери сіл. Зокрема, у 2015 році на вирішення соціально-економічних питань надано благодійну та матеріальну допомогу понад 200 тис.грн., в нинішньому році - понад 100 тис.грн. За 2013-2015 роки виплачено орендну плату у повному обсязі, у розмірі 4,5 % від грошової вартості землі,  за 2015 рік сплачено податків на загальну суму 2 млн. 468 тис. грн., цього року –1 млн.  113 тис. грн.

Голова райдержадміністрації висловив вдячність за невтомну працю, мудрість, терпіння і любов до землі  всім трудівникам, а також організаторам заходу за нагоду обмінятися думками, ідеями, досвідом роботи, дізнатися про останні досягнення в агропромисловому секторі.

Під час заходу встановлено аграрний рекорд – 53 одиниці самохідної та причіпної техніки вишикувались у формі національного символу України – Тризуба. Його довжина становила  121 метр, ширина – 63 метри. З цими параметрами рекорд України вноситься до Національного Реєстру Рекордів як досягнення України.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора