Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звенигородщина вшанувала пам'ять жертв голодоморів

Дата: 23.11.2018 15:40
Кількість переглядів: 1217

Жалобні заходи розпочалися сьогодні, 23 листопада, з траурної ходи від стели-символу возз’єднання 1-го і 2-го Українських фронтів.

Представники органів влади, релігійних організацій, громадськість міста сформували колону, яка вирушила  на міський цвинтар, де біля пам'ятника жертвам голодоморів  відбувся мітинг – реквієм.

Присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять мільйонів невинних жертв, на які збіднів тієї страшної доби український народ. А також пом'янули невинно закатованих шматочком хліба, який і до сьогодні залишається для нас, українців, святим.

Керівники району, міста та громадськість запалили свічки пам’яті. Панахиду відправили отці Віктор і Мар’ян парафії Великомученика Георгія Переможця УПЦ Київського патріархату .  

- Тридцять другий та тридцять третій надломили нашу націю, але Україну і українців не зламали, - звернувся до  учасників мітингу голова райдержадміністрації Василь Довбуш. - Після десятиліть нищення Україна звелася на ноги. В 91-му поставила крапку в історії імперії. А нині протистоїть спробам відродити цю імперію, впевнено захищає рубежі свободи  та продовжує боротьбу за власну ідентичність. Наш святий обов’язок перед пам’яттю мільйонів закатованих голодом українців – зберегти Україну - єдину, соборну, незалежну - та зробити все для її національного, політичного та економічного відродження!

Голова райдержадміністрації  Василь Довбуш закликав жителів району у суботу, 24 листопада, о 16:00 в пам’ять про мільйони загиблих від голодоморів приєднатися до загальнонаціональної хвилини мовчання. А також із настанням темряви запалити і поставити свічку на підвіконня так, щоб її було видно знадвору – на знак скорботи і пам’яті про мільйони загублених життів наших співвітчизників.

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора