Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Черкащани торік провели енергоефективних заходів на понад 26 млн грн

Дата: 31.01.2019 15:40
Кількість переглядів: 798

Більше 700 «теплих кредитів» на понад 26 млн грн залучили минулоріч ОСББ, ЖБК та громадяни на проведення заходів з енергоефективності на Черкащині.

За обласною програмою їм компенсували 1,4 млн грн з обласного та місцевих бюджетів. Це – реальні кроки до підвищення енергетичної ефективності області, збереження та ефективного використання енергії, наголосив заступник директора Департаменту містобудування. архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства ОДА Андрій Липкань у ході інформаційного семінару «Реформи в сфері енергоефективності – нові можливості для розвитку громад».

Захід для представників районних державних адміністрацій, об’єднаних територіальних громад, ОСББ, ЖБК та громадян організували за підтримки проекту «Реформи у сфері енергоефективності в Україні» у співпраці з Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ. У ході семінару фахівці Мінрегіону презентовали напрацювання щодо імплементації Директиви 27 ЄС «Про енергоефективність», завдання Закону України «Про енергетичну ефективність будівель», «Про фонд енергоефективності», а також кращі практики.

– Вирішення питань енергозбереження та енергоефективності є одним з першочергових в умовах розвитку сучасного суспільства, каже посадовець. – Нині виграють не ті, хто володіє енергією, а ті, які можуть ефективно її використовувати. Найбільш актуальними в галузі житлово-комунального господарства області питаннями є скорочення споживання енергоносіїв, раціональне їх використання. Тепло втрачається в основному через зношеність мереж, застаріле обладнання котелень, незабезпеченість енергоефективності будівель. В області продовжили дію Програми підвищення енергоефективності. Лише за минулий рік уповноважені банки на енергоефективі заходи видали 709 «теплих кредитів» на 26,7 млн грн.

За його словами, на компенсацію відсотків торік з обласного бюджету спрямували 400 тис. грн, з місцевих бюджетів – 1,5 млн грн. За рік позичальникам компенсували 1,4 млн грн. На цей рік в обласному бюджеті передбачили також 400 тис. грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора