Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Звенигородці відзначили День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ту річницю виведення військ колишнього Радянського Союзу з Республіки Афганістан

Дата: 15.02.2019 15:43
Кількість переглядів: 824

Фото без опису

Сьогодні у Звенигородці відбулись заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ої річниці виведення військ колишнього Радянського Союзу з Республіки Афганістан.

О 10.00 відбулось урочисте покладання  вінків та квітів до  пам’ятного знака воїнам-інтернаціоналістам, у якому взяли участь  учасники бойових дій на території інших держав, голова райдержадміністрації Василь Довбуш, голова районної ради Володимир Кучер, міський голова Олександр Саєнко.

Цього дня воїни-інтернаціоналісти відвідали також могили однополчан,  помолилися за упокій їхніх душ.

О 12.00 заходи продовжили урочистості у районному Будинку культури..

- Багато воїнів-інтернаціоналістів відстоюють мир на східних рубежах України, їхній вклад неоціненний, бо саме афганці, пройшовши кривавими дорогами війни, передають свої знання та вміння тепер, аби наблизити перемогу в іншій, уже своїй, війні, - відзначив у своєму виступі голова райдержадміністрації Василь Довбуш. - Ми схиляємо голови перед усіма, хто пролив свою кров заради забезпечення миру.

 Хвилиною мовчання вшановано пам’ять загиблих в роки війни в Афганістані, в інших військових конфліктах під час проходження військової служби, а також всіх тих, хто віддав своє життя, боронячи Україну від російської агресії.

Також з щирими словами вдячності до воїнів-інтернаціоналістів, які пройшли крізь Афганістан, Ірак, колишню Югославію, Ліван, інші держави світу з миротворчою місією звернулися голова районної ради Володимир Кучер, міський голова Олександр Саєнко, голова Звенигородської районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Олександр Антонюк, голова міської ради ветеранів Алла Мартиненко, військовий комісар Роман Здоренко та учасник бойових дій на сході України Сергій Прудиус.

Воїнів-інтернаціоналістів нагороджено медалями, грамотами та подарунками.

Талановиті діти району учасникам заходу подарували зворушливий концерт, який не залишив байдужим жодного присутнього в залі,  пісні та вірші про афганську війну викликали сльози на очах та щем у серцях.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора