Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Дата: 11.04.2019 10:43
Кількість переглядів: 1016

Фото без опису

10 квітня в малому залі  райдержадміністрації за участю голови райдержадміністрації Василя Довбуша відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на якому розглянуто  питання протипожежного захисту лісів і сільгоспугідь у весняно-літній період 2019 року.

Людський фактор є основною причиною виникнення пожеж на відкритих територіях. Так,  лише за  добу 7 квітня, в Україні зареєстровано 833 випадки загорянь, з них на території області - 73.  

 Збільшення кількості пожеж на території району відбувається щороку навесні та восени внаслідок випалювання стерні, лугів, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною рослинністю, залишків сухої рослинності на землях сільськогосподарського призначення. Легковажне ставлення та небезпечні для екосистеми погодні умови у більшості випадків можуть призвести до катастрофічних наслідків, зокрема й загибелі людей.

З початку року в Україні під час спалювання сухої трави сталися 3 трагічні випадки із загибеллю людей. Нажаль, такий випадок стався і на Звенигородщині в селі Неморож, де під час спалювання сухої рослинності загинув 91 річний місцевий житель та було пошкоджено житловий будинок.

Комісією запропоновано організувати рейди населеними пунктами району за участю органів місцевого самоврядування, районного відділу управління ДСНС в області, поліції та представників громадських організацій з метою проведення роз’яснювальної роботи серед населення щодо дотримання вимог пожежної безпеки.

 

ПАМЯТКИ ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ:

https://ns-plus.com.ua/wp-content/uploads/2018/08/Chym-nebezpechne-spaliuvannia-lystia-ta-sukhostoiu-785x1024.jpg

https://ns-plus.com.ua/wp-content/uploads/2018/07/PROFILAKTYKA-LISOVYH-POZHEZH2-785x1024.jpg

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора