Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

І знову про об'єднання громад…

Дата: 01.06.2018 15:46
Кількість переглядів: 954

Фото без описуСьогодні на сесії Чижівської сільської ради депутати прийняли рішення про надання згоди на добровільне об’єднання у Водяницьку ОТГ.

Цьому передувало досить бурхливе обговорення, до якого долучилися голова райдержадміністрації Василь Довбуш та заступник Руслан Каюк, які взяли участь у засіданні сесії.

Як повідомлялося раніше,  до Чижівської громади надійшло 3 пропозиції від сільських рад: Водяницької -  про утворення об’єднаної територіальної громади з центром у Водяниках, така ж пропозиція надійшла від Ризинської, але з адмінцентром - у Ризиному та Рижанівки – з центром у Рижанівці.

Про перспективи об’єднання та нові можливості для розвитку громад розповів голова райдержадміністрації Василь Довбуш. Він наголосив на тому, що добровільне об’єднання дасть можливість громадам самим вирішувати свою долю і розпоряджатися своїм майном і коштами. Ті громади, які об’єднаються, отримають додаткову фінансову підтримку від держави.

 

Фото без опису

- Питання добровільного об’єднання громад – для вас сьогодні надзвичайно болюче, - звернувся до присутніх заступник голови райдержадміністрації Руслан Каюк, але ви сьогодні вирішуєте долю, не лише Чижівки, а інших сіл.

 

Фото без опису

Напередодні з питань добровільного об'єднання громад відбулись загальні збори жителів у селі Озірна. У зустрічі з громадою узяв участь заступник голови райдержадміністрації Руслан Каюк, він розповів про  перспективи об’єднання та нові можливості для розвитку громад, відповів на всі запитання та пропозиції. Розмова відбулася конструктивно та відверто.

Учасники зборів обговорили переваги та недоліки процесу об'єднання, розглянули різні варіанти об’єднання, зокрема із центром у Звенигородці, Водяниках, а також об’єднання трьох опорних сіл: Озірна, Вільховець та Неморож.

Більшість жителів села висловилися щодо необхідності процесу об’єднання та створення ОТГ із центром у с. Озірна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора