Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Ше.Fest» - «Твоя незалежність» на Звенигородщині

Дата: 15.08.2016 15:47
Кількість переглядів: 780

Всеукраїнський патріотично-мистецький фестиваль Тараса Шевченка «Ше.Fest»  вже втретє  відбувся 13 - 14 серпня у рідному селі Кобзаря – Моринцях. Захід приурочено 25-річчю незалежності України, тому має гасло «Твоя незалежність». 

Традиційно в рамках фестивалю «Ше.Fest» діяли: музична сцена, просвітницька галявина, майстер-класи, ярмарок майстрів, дитячий майданчик і ще ціла низка художніх дійств.

У події взяли участь провідні українські музичні гурти, поети, письменники та художники. Зокрема, на фестивалі було представлено різножанрові композиції на вірші Тараса Шевченка.

Перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль та голова райдержадміністрації Василь Довбуш привітали відвідувачів фестивалю.

- Протягом останніх трьох років Черкащина збільшила кількість патріотичних, військово-спортивних, націоналістичних заходів, - наголосив Віталій Володимирович. – Сам Бог велів на землі Шевченка, Чорновола, Хмельницького та інших героїв, які захищали в різні часи нашу землю від загарбників, підіймати національний дух, відроджувати міць та силу, почуття єдності української нації. В усі віки ми виборювали незалежність нашої країни: з часів Святослава Хороброго, Ярослава Мудрого й до сьогодні, коли її відвойовують герої АТО. Отож маємо шанувати  й відстоювати те, до чого прагне нація, – мати вільну та незалежну державу! Цього прагнув і Тарас Шевченко. Про це мріяв і писав. А сьогодні єднає нас на своїй Батьківщині. Зміст же фесту спонукає до відображення життєвих істин і творчості Кобзаря в сучасному форматі.

-Звенигородщина рада вітати гостей на Тарасовій землі, - звернувся до учасників та організаторів заходу голова райдержадміністрації Василь Довбуш. –«Ше.Fest» - це підтвердження того, що в Україні багато людей небайдужих до нашої історії та творчості Шевченка. Тож ми хочемо, щоб до нас приїздили гості з усіх куточків України вклонитися геніальному Пророку, перейняти волелюбний нескорений дух. 

Керівник району побажав усім учасникам фестивалю цікаво творчо відпочити та духовно збагатилися.

Всеукраїнський фестиваль «Ше.Fest» проходить за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Черкаської обласної державної адміністрації, місцевої влади, організований Мегамаршем вишиванок, Всеукраїнською громадською організацією «Сокіл», Молодим народним рухом та ін.

Вхід на фест цього року – за благодійними внесками. Кошти спрямують на допомогу учасникам АТО.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора