Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Турбота» для черкащан: обласна програма охоплює майже всіх жителів області

Дата: 23.12.2016 15:47
Кількість переглядів: 629

Обласна комплексна програма «Турбота» охоплює 462 тисячі осіб. Вона покликана поліпшити соціальний захист ветеранів війни та праці, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян та інших соціально вразливих верств населення. Про це повідомляють в Департаменті соціального захисту населення Черкаської ОДА.

В рамках програми для ветеранів війни створені ветеранські палати у медичних закладах. Майже у кожному відділенні міських та районних лікарень для ветеранів війни виділені окремі комфортні палати. Усі пільгові категорії населення при лікуванні в амбулаторних умовах отримують безкоштовне медикаментозне забезпечення. Це здійснюється за рахунок місцевих бюджетів.

Крім того, цього року за державні кошти забезпечено зубопротезуванням 879 осіб на суму понад 944 тис. грн, слухові апарати отримали 5 осіб на суму 19 тис. грн. Спеціалісти Черкаського обласного кардіологічного центру встановили 52 електрокардіостимулятори інвалідам війни, учасникам бойових дій та дітям війни на суму 661 тис. грн.

Опікується обласна програма і учасниками АТО та їх сім’ями. На виплату одноразової матеріальної допомоги громадянам, які опинилися в скрутному становищі затверджено 4 850 тис. грн Задоволено 6,5 тис. звернень на суму понад 2,6 млн грн. Зокрема для 4 тисяч учасників АТО на загальну суму понад 1,8 млн грн.

Для одноразової грошової допомоги в розмірі 50 тис. грн членам сімей осіб, смерть яких пов’язана з проведенням АТО, виділено 1 550 тис. грн.. Станом на 1 грудня вже профінансовано 1 млн грн.

Разом з тим, на виконання Програми розвитку громадянського суспільства на період до 2019 року цьогоріч комісія з конкурсного відбору соціальних проектів неурядових організацій підтримала 22 соціальних проекти на понад 741 тис. грн. З них для громадських організацій, які опікуються проблемами учасників АТО, – майже 165 тис. грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора