Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До Дня незалежності виходить новий художній фільм «Червоний»

Дата: 15.08.2017 15:49
Кількість переглядів: 751

24 серпня, на День незалежності України, в національний прокат виходить новий український художній фільм – гостросюжетна історична драма «Червоний» режисера Зази Буадзе. Фільм базується на однойменному романі Андрія Кокотюхи, який також став сценаристом проекту.

Сюжет фільму розгортається у 1947 році навколо двох українців – Данила Червоного і Віктора Гурова, які потрапили в табір ГУЛАГ. У них абсолютно різні долі: один раніше був членом Української повстанської армії (УПА) і народився на Заході України, а другий – радянський льотчик зі Сходу України, якому не дуже-то й близьке поняття патріотизму. Але доля звела таких людей разом. Нехай у них і різні ідеали, але їх об'єднує не лише спільна біда, а ще й країна, де вони народилися – Батьківщина.

Нагадаємо, що 12 липня в актовій залі Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності відбувся спеціальний показ гостросюжетної історичної драми «Червоний», створеної за підтримки Держкіно України.

Після перегляду народні обранці обговорювали та захоплено відгукувалися про фільм.

Радник Голови ВРУ Андрій Малик зазначив: «Я довго чекав на цей фільм. Фактично з першого дня, відколи прочитав книгу «Червоний», коли  ще навіть не було розмов про те, що за книгою буде зніматися фільм. Після прочитання я був впевнений, що книга має бути екранізованою. І тому, відколи дізнався про початок екранізації – постійно був в очікуванні. Тим більше, фільм знімався зовсім поруч біля Кропивницького, де я тоді мешкав. Фільм не просто вразив. Він тримав у напрузі від першої до останньої хвилини. Локації, актори, музичний супровід, влучні фрази головних героїв, яскраві сцени бойовика і драматичні моменти. Фільм справжній, щирий, відвертий, жорстокий і правдивий. Від сьогодні я можу сказати впевнено: український історичний бойовик є! І він починає нову еру сучасного українського героїчного кіно».

Радник Міністра культури України Анжеліка Рудницька так відгукнулася про фільм: «Це чоловіче кіно. Жорстке, без церемоній, з характером, зі стріляниною, кров’ю і фіналом, що дає надію.  І ще – сила. Може, по-кіношному гіпертрофована сила духу. Та історія знає безліч прикладів, коли сила духу перемагала стіни, зброю і закони природи. У фільмі немає кохання, але є любов, що наповнює сміливістю і допомагає перемагати узаконене зло».

Трейлери до фільму: https://www.youtube.com/watch?v=0fP3uJz4xKU, https://www.youtube.com/watch?v=G48I5d4o9Ok

За інформацією Державного агентства України з питань кіно

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора