Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Очільник області привітав переможців медичних раллі

Дата: 19.03.2019 15:49
Кількість переглядів: 811

Переможців IV Всеукраїнського зимового чемпіонату бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги з міжнародною участю «Кременецькі медичні ралі – 2019» відзначили на Черкащині. Привітали з успішним виступом та передали переможний кубок команді голова Черкаської облдержадміністрації Олександр Вельбівець разом із ректором Черкаської медакадемії Інною Губенко сьогодні на конференції працівників екстреної медичної допомоги.

Цього року в змаганнях взяли участь 25 команд з України, 2 з Польщі та 1 з Литви. Черкащину представляла команда у складі лікаря з медицини невідкладних станів Микита Савєльєв та двох фельдшерів Олени Гончар та Михайла Могилястого.

Також в ході конференції Олександр Іванович презентував працівникам екстреної медичної допомоги частину Плану перспективного розвитку Черкащини на 2019-2021 роки, яка стосується медицини.

– Медицина є одним із пріоритетних напрямків фінансування в цьому році, – наголосив очільник області. – До основних завдань, які ми ставимо перед собою в рамках Плану, належить і побудова головного корпусу обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф з єдиною централізованою диспетчерською у Черкасах, а також закупівля відповідного обладнання для нього, придбання 45 автомобілів класу «В» та п’ять – класу «С» для обласного Центру екстреної медичної допомоги. Крім того,  ми вже запланували придбання для Уманської ЦРЛ ангіографа і, звісно, будівництво 23 амбулаторій сімейної медицини.

Одним із найважливіших проектів у галузі медицини в цьому році, за його словами, є створення Центру хіміотерапії з трансплантацією стовбурових клітин кісткового мозку. Тут людям, які страждають на тяжкі захворювання крові, проводитимуть аналогічні операції, як в закордонних клініках, але в рази дешевше.

- Людина особливо у такі складні життєві моменти має відчувати, що їй допомагає держава, – каже Олександр Вельбівець. – Що державі не байдуже життя та здоров’я своїх громадян. Також не можу не відзначити, що уже в цьому році на медичну галузь в цілому виділено рекордну суму – 73,3 млн грн. І це все – тільки початок нового етапу у розвитку медичної галузі.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора