Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Колегія райдержадміністрації

Дата: 19.10.2016 15:59
Кількість переглядів: 762

Фото без опису19 жовтня  голова райдержадміністрації В.М.Довбуш за участю голови районної ради В.П.Кучера провів засідання колегії райдержадміністрації.

Про підсумки економічного та соціального розвитку району за 9 місяців 2016 року доповіла начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури  райдержадміністрації  Л.М. Тарасєвич. Вона окреслила основні показники різних сфер розвитку району. Співдоповідачами з даного питання були начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації О.В.Лісова, начальник управління агропромислового розвитку Ю.М. Піковський.

В промисловому комплексі за оперативними даними за січень – серпень  2016 року порівняно з відповідним періодом минулого року обсяги реалізованої промислової продукції зросли на 24,8 % та становлять 326,100 млн. грн.

Робота промислових підприємств позитивно впливає на стан наповнення бюджету. Найбільшим промисловим підприємством залишається ПАТ "Звенигородський сироробний комбінат", обсяг реалізованої продукції за січень – вересень 2016 року в порівнянні з відповідним періодом минулого року збільшився на 26,2 %  та складає 436704 тис. грн.

На даний час в районі зареєстровано та діють 29 нових агроформувань на базі колективних сільськогосподарських підприємств, в тому числі: 10 - СТОВ, 3 – приватних, 2 - сільськогосподарських виробничих кооперативів, 3 – ПрАТ, 11 – ТОВ.   По всіх категоріях господарств району утримується і обробляється  сільськогосподарських земель 74181 га в тому числі  ріллі 62587га.

В районі створено 120  фермерських господарств, в користуванні яких знаходяться 6417 гектарів сільськогосподарських  земель,  в тому числі 5863 гектарів ріллі.

Триває цілеспрямована робота щодо покращення інвестиційного іміджу району. Здійснюються заходи спрямовані на оновлення основних фондів, впровадження енергозберігаючих технологій та модернізацію виробництва. Джерелами збільшення обсягу інвестицій, в основному, є власні кошти підприємств.

Обсяг прямих іноземних інвестицій, які внесені в економіку району станом на 1 липня 2016 року склали 5635,1тис. дол. США, що на 94,4% менше обсягу інвестицій на початок року (відбулося за рахунок впливу курсової різниці). В розрахунку на одну особу населення обсяг прямих іноземних інвестицій склав 125,8 дол.

За січень – червень 2016 року підприємствами району освоєно 42801 тис. грн. капітальних інвестицій. На кожного мешканця припало 955,4 грн. капітальних інвестицій. 40,2% від загального обсягу освоєних капітальних інвестицій припадає на житлові будинки – власні матеріальні активи.

         Обсяг експорту за січень-червень 2016 року склав 846,6 тис. дол. США, що на 53,6 % більше, ніж за відповідний період попереднього року. Обсяг імпорту товарів збільшився на 164,1 %  у порівнянні з відповідним періодом попереднього року.

У загальному обсязі експорту області частка району становила 0,37 %.

Зовнішньоекономічну діяльність здійснює обмежена кількість суб’єктів господарювання району. Основними експортерами продукції в поточному році були ДП «Звенигородське лісове господарство», ТОВ «ВАТАВ» та ПАТ «Звенигородський сироробний комбінат». Географія експорту Молдова, Польща, Росія, Білорусь, Німеччина, Великобританія.

 За січень-червень 2016 року у районі прийнято в експлуатацію житлових будинків загальною площею 1259 кв. м., що становить 40,8 % більше відповідно до періоду попереднього року, в т.ч. у сільській місцевості – 345 кв.м. (на 38% більше, ніж за  відповідний період попереднього року).

Усе житло збудовано індивідуальними забудовниками в одноквартирних будинках.

Протягом 2016 року в Звенигородському районі  проведено:

Капітальний ремонт приміщення Звенигородської школи мистецтв – станом на 01.10.2016 виконано капітальнийт ремонт на суму 60 тис. грн.;

Реставрація корівника у СВК «Козацький» на 200 голів в с. Козацьке – станом на 01.10.2016 проведено передоплату на купівлю молочного обладнання  в сумі  155,0 тис. грн.;

Реконструкція молочно – товарної ферми у СТОВ ім. Гришка с. Ризине -  інвестиції власного надходження, на даний час роботи тривають.;

Придбання шкільного автобуса – закуплено (сума 1680,0 тис. грн..);

Придбання флюорографа для Звенигородської ЦРЛ – передано спів фінансування в сумі 325,0 тис. грн.. на область, на даний час обладнання  ще не закуплено; впровадження енергоефективних заходів у Звенигородській ЦРЛ – станом на 01.10.2016 встановлено енергозберігаючі вікна на суму 523,200 тис. грн., роботи продовжуються; капітальний ремонт внутрішніх громадських вбиралень у терапевтичному та хірургічному відділенні звенигородської ЦРЛ на суму 70,0 тис. грн.;

Заміна дверних блоків та дверей у Звенигородському районному будинку культури на суму 50,0 тис. грн.;

Також завершено ПРООНовські проекти, а саме: Реконструкція системи опалення в Тарасівській ЗОШ І-ІІІ ст.; впровадження енергоефективних заходів у ЗОШ І-ІІІ ст. с. Княжа (заміна вікон, утеплення підлоги у спортивному залі); Впровадження енергоефективних заходів у Ризинській ЗОШ І-ІІІ ст. (заміна вікон, дверей та ін.); Закупівля медичного обладнання для ФАПу у с. Богачівка.

        Про підсумки виконання  бюджету району за 9 місяців 2016 року  та завданнями з його виконання на  2016 рік  ознайомила присутніх начальник фінансового управління райдержадміністрації Н.М. Лаврінченко.

      Зі  станом підготовки  об’єктів  житлово-комунального господарства  та соціальної сфери  до роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 років виступив  начальник відділу регіонального розвитку, містобудування, архітектури та житлово- комунального господарства райдержадміністрації  І.В. Захарченко.

       Про стан боротьби зі злочинністю в районі доповів начальник штабу Звенигородського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області Р.П. Білокінь.

На засіданні колегії райдержадміністрації Василь Миколайович Довбуш акцентував увагу на проблемних питаннях району, закликав всіх присутніх спрямувати свою діяльність на їх розв’язання та поліпшення добробуту жителів Звенигородщини.   За підсумками колегії дано відповідні доручення.

     Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора