Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Дорожній сезон: дороги державного значення Н-16 та Р-04 ремонтують на Черкащині

Дата: 21.08.2019 16:16
Кількість переглядів: 284

Фото без опису

У межах робочої поїздки до Лисянщини перший заступник голови ОДА Тарас Висоцький проінспектував виконання ремонтних робіт на дорогах державного значення та поспілкувався з виконавцями. Йдеться про Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань та Р-04 Київ-Фастів-Біла Церква-Тараща-Звенигородка. Тут на повну працюють дорожники.

Зауважимо, на автодорозі державного значення загального користування Н-16 уже за кілька днів планують завершити роботи. Нині тут триває поточний середній ремонт на ділянці км 96+000 – км 98+000 біля села Сигнаївка Шполянського району (залізничний переїзд). Її протяжність – 2 км, а вартість робіт сягає понад 35 млн грн.

Ремонтні роботи розпочали на замовлення Служби автомобільних доріг у Черкаській області та відповідно до постанови КМУ. На сьогодні вже провели роботи з ліквідації 900 кв. м пучин на проїжджій частині із заміною всього конструктиву дорожнього одягу. Для запобігання утворення пучин, на ділянках, де вони ліквідовані, встановили дренажні системи для водовідведення. Під час проведення ремонтних робіт на цій ділянці проектом передбачили: посилення основи дорожнього одягу, укріплення узбіч, влаштування вирівнюючого та верхнього шарів асфальтобетону та інше. По завершенню робіт з улаштування нового дорожнього покриття, зроблять нову дорожню розмітку з холодного пластику, встановлять дорожні знаки та бар’єрне огородження. Також проведуть ремонт підходів до залізничного переїзду в межах відведення автодороги.

Дорожники розповіли першому заступнику про те, що технічний нагляд за проведенням робіт здійснюють спеціалісти відділу якості, технічного контролю та нових технологій і Лабораторії з контролю якості Служби автомобільних доріг у Черкаській області, а також ДП «Дорожній контроль якості».

Водночас на автодорозі Р-04 Київ-Фастів-Біла Церква-Тараща-Звенигородка проводять роботи з експлуатаційного утримання, на автошляху проводять ямковий ремонт, мають відповідну схему виконання робіт, дотримуючись встановлених  вимог і норм.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора