Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про діяльність та підтримку ветеранських організацій говорили на Черкащині

Дата: 12.09.2019 09:04
Кількість переглядів: 659

Фото без опису

Роботу ветеранських організацій, співпрацю із владою, медичне обслуговування ветеранів, належні соціальні гарантії, які отримують ветерани війни, обговорили в області. Зустріч-семінар відбувся сьогодні на базі Черкаського обласного госпіталю ветеранів війни, інформують у Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації.

За словами заступника директора – начальника управління у справах ветеранів, осіб з інвалідністю та постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Тетяни Касян, нині в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги, перебуває на обліку 36 717 ветеранів війни. Їм надаються пільги, гарантовані державою.

– Разом з тим, аби забезпечити всебічний соціальний захист ветеранів війни, в області діє комплексна програма «Турбота», – каже посадовиця. – Окремими її розділами передбачені фінансова підтримка статутної діяльності громадських організацій і об’єднань ветеранів, щомісячна фінансова допомога (стипендія) політичним в’язням і репресованим, які проживають на території області. А їх, відзначу, у нас проживає 103 особи. Допомога їм становить 1000 грн щомісячно. Крім того, здійснюємо виплату одноразової грошової допомоги малозахищеним верствам населення.

Він додав, що райони, міста та ОТГ вже отримали завдання при формуванні місцевих бюджетів передбачити кошти для оздоровлення ветеранів, осіб з інвалідністю, дітей-осіб з інвалідністю у місцевих санаторіях. Загалом цьогоріч Мінсоцполітики виділило 821 путівку у відомчі санаторії: Перемога (м. Київ), Слава (Миргород), Батьківщина (м. Трускавець) та Салют (Одеська область) – 34% від потреби. Місцевими бюджетами міст Черкаси, Канів, Умань, районів Камянського, Канівського, Корсунь-Шевченківського, Лисянського, Уманського передбачено 341,5 тис. грн на оздоровлення ветеранів.

Додамо, конкурсна комісія з визначення програм (проектів, заходів), розроблених громадськими організаціями і об’єднаннями ветеранів, дітей війни та інших, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка з обласного бюджету, яка створена при Департаменті соціального захисту населення обласної державної адміністрації виділено Черкаській обласній організації ветеранів 100 тис. грн на реалізацію проекту «З турботою про ветеранів області» та 75 тис. грн на реалізацію проекту «Волонтери – оберіг ветеранів».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора