Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Соціальне партнерство: на Звенигородщині покращують умови перебування в будинках-інтернатах

Дата: 18.09.2019 15:59
Кількість переглядів: 744

Сучасний ремонт, нова техніка та меблі – у Звенигородському будинку-інтернаті оновили приміщення бібліотеки, читального залу, створили кімнату психологічного розвантаження. Це вдалося зробити в межах співпраці Департаменту соціального захисту населення ОДА та БО «Фонд родини Нечитайло». Нагадаємо, їхня спільна робота триває вже 4 роки поспіль, упродовж яких вдалося реалізувати низку успішних проектів. Вартість останнього – оновлення Звенигородського інтернату – більше 400 тис. грн. Із них майже 160 тис. грн – Фонду, за які придбали меблі й техніку. За кошти обласного бюджету – провели ремонтні роботи в приміщенні.

 

Директор Департаменту Руслан Чикало розповідає, що співпраця з Фондом продовжується:

– Намагаємося створювати для стареньких, людей з інвалідністю якомога кращі умови перебування, затишні й безпечні, – говорить керівник структури. – Адже вони, як і решта, потребують спілкування, навчання та активного відпочинку. Для цього необхідні відповідні приміщення, де можна читати книги, переглядати кінострічки, займатися творчістю. А такі оновлення, як у Звенигородському інтернаті, – яскравий приклад втілення подібних ініціатив. При цьому фахівці закладу вже підготували там навчальні програми й заходи. І з наступного тижня мешканці будинку розпочнуть навчання, опановуватимуть нові навички.

Зауважимо, між тим, у тамтешній бібліотеці готують програми читання з авторами та цікавими особистостями. З’явились затишні місця для спілкування людей та реалізації їхніх творчих ідей.

Оновлені приміщення оглянули спільно з першим заступником голови обласної ради Валентином Тарасенком, заступником директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Олегом Шимчуком, представниками Фонду та ін.

Особисті враження та подальші перспективи співпраці висловила директорка БО «Фонд родини Нечитайло» Вікторія Миколаюк. Каже: їхня головна місія – допомагати людям, які потребують підтримки, через реалізацію благодійних ініціатив, створюючи необхідні умови для повноцінного життя людей з інвалідністю, зокрема в сільських територіальних громадах.

Додамо також, у межах соціального партнерства з Фондом родини Нечитайло для мешканців Будищенського будинку-інтернату, що також розташований на Звенигородщині, придбали  швейне обладнання.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора