Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Звенигородці відбулась нарада з питань протидії амброзії

Дата: 24.09.2019 16:27
Кількість переглядів: 409

Фото без описуCьогодні у Звенигородці під головування директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігоря Колодки та за участю представників Уманського Національного університету садівництва відбулась нарада з питань здійснення заходів, направлених на локалізацію та ліквідацію вогнищ небезпечного карантинного бур'яну – амброзії полинолистої, та надання дорадчих послуг суб’єктам господарювання та сільському населенню .

  В обговоренні цих питань взяли участь представники ОТГ, сільських рад, фермерських господарств, кооперативів, начальники структурних підрозділів з питань АПК райдержадміністрацій Корсунь-Шевченківського, Городищенського,  Звенигородського, Катеринопільського, Лисянського, Шполянського районів.

Досить жвавого обговорення набуло питання щодо проведення заходів, направлених на локалізацію та ліквідацію вогнищ небезпечного карантинного бур’яну – амброзії полинолистої.

Доповідаючи з цього питання, начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Юрій Піковський відзначив, що цього року у районі проведено заходи по боротьбі з амброзією полинолистою  та бур’янами  на суму 147 920 грн. Зокрема, на обкошування бур’янів та амброзії полинолистої у  Звенигородці – на 7800 грн, на території Вільховецької сільської ради – 29 200 грн.

Протягом вегетації  поточного року проводились заходи по внесенню гербіцидів, оранки, дискування та скошування амброзії полинолистої на території Мурзинського  каолінового кар’єру  ВАТ „Ватутінський комбінат вогнетривів” с. Неморож  на  суму 26 000 грн, на території ТОВ «Сад Агро» с.Хлипнівка на суму - 84 920 грн.

Проблема боротьби з амброзією – є загальною проблемою для всіх жителів у весняно-осінній період. Тож під час активного діалогу звучали заклики до плідної співпраці влади, дорожніх служб, сільгосппідприємств, місцевих жителів, адже лише спільними зусиллями можна зупинити розповсюдження злісного карантинного бур’яну – амброзії полинолистої.

Науковці Уманського Національного університету садівництва Діана Нагернюк та Ольга Макушок ознайомили присутніх із пріоритетними напрямами розвитку сільських територій та роллю міжнародних проектів технічної допомоги у розвитку сільськогосподарської обслуговуючої кооперації. (З презентаціями охочі можуть ознайомитися за лінком).

Окрім того, розглянуто питання щодо надання дорадчих послуг суб’єктам господарювання та сільському населенню та акцентовано увагу на проблемах з організації охорони праці у фермерських господарствах.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора