Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

82-га річниця від дня народження В'ячеслава Чорновола: пам'ять Героя України вшанували на Звенигородщині!

Дата: 24.12.2019 11:48
Кількість переглядів: 498

Фото без описуМинає 82 роки від дня народження славного сина українського народу, державного діяча, журналіста, публіциста, Героя України В'ячеслава Чорновола.

Тож сьогодні, у день народження Великого Українця, щоб вшанувати його пам'ять, садибу-музей у Вільховці відвідали: Народний депутат України Сергій Нагорняк, депутат Черкаської обласної ради, голова Черкаської організації Народного Руху України Валентина Коваленко, перший заступник голови райдержадміністрації Дмитро Задеряка, голова районної ради Володимир Кучер, представники Катеринопільського, Тальнівського, Шполянського районів, делегація зі Львова.

Учасники заходу поклали вінки і квіти до пам’ятника, оглянули виставку, відкриту у музеї до 82-ї річниці від дня народження В'ячеслава Чорновола, ознайомились із фотоматеріалами, прослухали лекцію про життя і діяльність видатного діяча.

Виступаючі поділилися спогадами про лідера нації, який є прикладом непохитності національних патріотичних цінностей, і сьогодні його слово, ідеї актуальні і живі.

Чудовим подарунком для музею-садиби стало вручення від засновника газети "Рух - це життя" Сергія Сухіна написаний власноруч портрет В'ячеслава Чорновола.

- Сьогодні садибу-музей відвідують не лише дорослі і молодь з усіх куточків України, а й з багатьох країн близького і далекого зарубіжжя. Нещодавно ми зустрічали гостей з Франції, Грузії, - відзначив директор садиби-музею Василь Стрижиус. 

- На жаль, ми не змогли повною мірою об'єднатися навколо живого Чорновола – об'єднаймося ж навколо його пам'яті, закликав Василь Стрижиус. -  В ім'я себе, в ім'я своїх дітей, в ім'я України. Саме такий був заповіт нашого земляка. Тож робімо усе, щоб виконати його.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора