Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

Дата: 28.01.2020 18:37
Кількість переглядів: 446

Фото без опису27 січня увесь світ згадує одну з найтрагічніших сторінок в історії людства. 

На міжнародному рівні офіційне вшанування пам’яті загиблих внаслідок Голокосту 1933 – 1945 років розпочалося після ухвалення відповідної резолюції Генеральної Асамблеї ООН у 2005 році, співавторами якої стали майже 100 держав, зокрема й Україна.

Україна на державному рівні відзначає Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту з 2012 року.

Сьогодні  в урочищі Лаптєва Левада, в долині річки Погибної, на східній околиці Звенигородки відбулося покладання квітів до пам’ятного знака на місці масового розстрілу євреїв та військовополонених під час нацистської окупації у 1941-1943 роках.

Лаптєва Левада стала місцем загибелі мешканців Звенигородки, євреїв, військовополонених, заручників,підпільників, працівників сільських рад, яких розстріляли перед самим визволенням Звенигородки. Не відомо скільки на цьому місці могил і в якому вони розташовані порядку, скільки розстріляно та закатовано людей.

У заходах узяли участь голова райдержадміністрації Владислав Гончаревський, голова районної ради Володимир Кучер, заступник міського голови Сергій Куліков, голова міської організації ветеранів Алла Мартиненко.

Вічно пам’ятаймо про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора