Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

УВАГА! ВІРУСНІ ІНФЕКЦІЇ

Дата: 29.01.2020 15:33
Кількість переглядів: 219

Фото без описуЗа інформацією Звенигородського лабораторного відділення Державної установи "Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України" станом на 29 січня поточного року захворюваність на ГРВІ та грип в районі має тенденцію до зростання.

В зв’язку з 30 %-ю відсутністю учнів з приводу ГРВІ тимчасово припинений навчальний процес в навчальних закладах: спеціалізованій школі ім. Т. Шевченка м. Звенигородка, загальноосвітніх школах  с. Озірна  та с. Гусакове, НВК с. Рижанівка. З 30 січня тимчасово припиняється навчальний процес в Звенигородській спеціалізованій школі №1.

Грип має симптоми, подібні до ознак інших гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ), але набагато небезпечніший. Клінічні ознаки грипу: раптовий початок, головний біль, ломота у м’язах і суглобах, біль у горлі, підвищення температури тіла до 38 °С і більше, кашель, в окремих випадках- блювота і діарея

Тому, дотримуйтесь загальноприйнятих рекомендацій:

  • уникайте контакту з особами, що мають прояви грипозної інфекції;
  • обмежте відвідування місць великого скупчення людей;
  • часто провітрюйте приміщення;
  • часто мийте руки з милом;
  • не торкайтеся очей, носа, рота немитими руками;
  • уникайте обіймів, поцілунків і рукостискань;
  • прикривайте ніс і рот під час чхання або кашлю одноразовою серветкою, яку зразу ж після використання потрібно викинути.

За перших симптомів звертайтеся до лікаря. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я.

 

Рекомендації ВООЗ для населення щодо профілактики можливого
зараження коронавірусною інфекцією

 

Коронавіруси – це велика родина вірусів, які можуть спричиняти як легкі захворювання типу застуди, так і серйозні, як, наприклад, атипова пневмонія.

Новий штам коронавірусу поки відомий під назвою 2019-nCOV. Спалах пневмонії, викликаної цим досі невідомим збудником, зафіксували в китайському місті Ухань у грудні 2019 року. Хвороба викликає ураження легень і пневмонію. Більш легкі випадки можуть нагадувати грип або застуду.

Природним резервуаром  коронавірусу є тварини. Коронавіруси також часто мутують і швидко змінюються. Вчені вважають, що вірус 2019-nCOV в основному передається від людини до людини повітряно-крапельним шляхом.

У разі відвідування ринків або зооринків із продуктами тваринного походження , дотримуйтесь таких правил:

  • уникайте контакту з хворими тваринами або зіпсованими продуктами тваринного походження;
  • мийте руки з милом після доторкування до тварин або продуктів тваринного походження;
  • уникайте будь-якого контакту з безхатніми тваринами;
  • уникайте споживання сирих або недостатньо оброблених продуктів тваринного походження. Потрібно належним чином обробляти сире м’ясо, м’ясні субпродукти, молоко та слідкувати належним практикам приготування харчових продуктів.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора