Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Закликаємо звенигородчан, які повернулись з країни, де зафіксовано випадки коронавірусу, пройти самоізоляцію!

Дата: 19.03.2020 11:34
Кількість переглядів: 287

Якщо ви повернулись з країни, де зафіксовано випадки коронавірусу,  пропонуємо пройти самоізоляцію!Самоізоляція – це, в першу чергу, утримання від контакту з іншими для того, щоб зменшити ризик інфікування. Самоізоляція виключає будь-які ситуації, коли ви тісно контактуєте з іншими людьми (наприклад, близький контакт віч-на-віч на відстані менше, ніж 2 метри, або тривалістю понад 15 хвилин).


У зв’язку з пандемією коронавірусу COVID 19 проблема його ввезення в Україну з-за кордону така ж актуальна як і боротьба з захворюванням всередині країни. Перш за все це пояснюється тестуванням вже захворілих людей, які мають симптоми хвороби, що спричинює встановлення діагнозу в середньотяжких та тяжких випадках і унеможливлює виявлення носіїв інфекції.

Коронавірусну інфекцію вже зафіксовано у 150 країнах світу!

Як бачимо, інфекція колосально швидко поширюється світом і ситуація є надзвичайно складною. Цьому сприяють міграційні процеси.

За останні дні в Україну повернулось близько 12 тисяч українців і ніхто не може гарантувати того, що хтось із них не стане джерелом розповсюдження інфекції у нас. Вони всі у групі ризику. Тому звертаємось до кожного, хто нещодавно прибув із-за кордону, пройти рекомендований термін самоізоляції протягом 14 днів. Кожен має чітко розуміти, що в залежності від власних дій чи бездіяльності може запобігти розвитку епідемії чи стати джерелом її активного поширення.

Всесвітня організація охорони здоров’я наголошує на необхідності свідомого ставлення громадян до ситуації у світі. Фахівці рекомендують максимально обмежити ділові чи побутові контакти, особливо громадянам, які перебували на території країн з зафіксованими випадками захворювань на коронавірус.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора