Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Домашнє насильство? Звертайтесь по допомогу!

Дата: 07.04.2020 15:00
Кількість переглядів: 234

Фото без описуНа час карантину, у зв’язку з пандемією коронавірусу, актуалізується питання можливого зростання кількості випадків домашнього насильства.

Якщо ви зіткнулися з явищем домашнього насильства особисто або стали свідком домашнього насильства, терміново завертайтеся на 102, інформують в Управлінні у справах сім’ї, молоді та спорту ЧОДА.

За умисне й систематичне фізичне, психологічне або економічне насильство передбачене покарання у вигляді громадських робіт, піврічного арешту, 5-річного обмеження або 2-річного позбавлення волі. А суд може застосувати до особи, яка вчинила домашнє насильство, один або декілька обмежувальних заходів: від заборони перебувати в місці спільного проживання до заборони спілкуватися навіть через третіх осіб.

Під час карантину особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, продовжують надавати соціально-психологічну допомогу.

В Україні також діє Національна “гаряча лінія” з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації за номерами телефонів 0 800 500 335 або 116 123 чи просто 1547.Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора