Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Максимально забезпечуємо медпрацівників засобами захисту», – Юрій Лесюк

Дата: 13.04.2020 18:30
Кількість переглядів: 206

Фото без описуОбласть має один з найвищих показників забезпеченості засобами індивідуального захисту в Україні. Насамперед їх спрямовують до лікарень, задля забезпечення захисту медичних працівників. Про організацію обсервації медиків та роботу медичних бригад розповів у ході брифінгу заступник очільника області Юрій Лесюк.

На сьогодні в Україні із понад 3100 інфікованих коронавірусом, більше 500 – медичні працівники. У Черкаській області станом на 13 квітня із 102 виявлених випадків, захворювання на CОVID-19 зафіксували у 20 медпрацівників, відзначив посадовець. Більшість із них захворіли коронавірусом саме на робочому місці, додав він.

– Ця ситуація потребує особливої уваги, адже медпрацівники належать до найвищої групи ризику, – пояснює Юрій Лесюк. – Нині загалом у нас покращилася ситуація із забезпеченістю засобами індивідуального захисту. Робимо особливий акцент на тих лікарнях, які найперші приймають інфікованих. Це Черкаська міська інфекційна та Уманська міська лікарні, а також Черкаська обласна. Також максимально забезпечуємо фахівців мобільних бригад, які контактують з імовірними інфікованими.

Наразі їх в області 62. Члени медбригади безпосередньо контактують з імовірними зараженими, відбираючи проби для ПРЛ-тестування зокрема, тож потребують максимального захисту, зауважує Юрій Лесюк.

– З кожним нашим громадянином контакт підтримує сімейний лікар, – каже заступник. – Якщо людина має симптоми захворювання та мала ризики бути інфікованою, бо спілкувалася із зараженими або повернулася з-за кордону, сімейний лікар реагує і направляє мобільну бригаду. Вона забирає матеріал для ПРЛ-дослідження. Якщо тест підтверджується, то, у разі легкого перебігу хвороби, лікар рекомендує амбулаторне лікування та дає відповідні рекомендації. Якщо ж хвороби проходить з ускладненнями, то пацієнта доставляють до визначених лікарень.

Наразі в області провели вже більше 2000 тис тестів на полімеразну ланцюгову реакцію. Це дозволяє виявити більшу кількість інфікованих, надати вчасну медичну допомогу та перервати ланцю передавання інфекції.

Водночас посадовець нагадав, що також змінили графік роботи для медпрацівників у психо-неврологічних інтернатах Черкащини. Тут вживають усіх заходів, аби забезпечити вимоги до гігієни людей, які там перебувають, обмежили контакт з відвідувачами, а персонал працює за вахтовим режимом. Щодва тижні відбувається ротація медпрацівників з попереднім обов’язковим медоглядом, що допомагає значно знизити ризики інфікування.

Нагадаємо, станом на 13 квітня в області виявили 102 факти захворювання на коронавірусну інфекцію. За останню добу зафіксували +3 факти.6 два в Кам’янці та один в Умані. З них одужали 11 осіб, двоє, на жаль, померли. 60 фактів виявили у людей, хто були обстежені за клінічними проявами, 42 – у тих, кого обстежили як контактних осіб з хворими чи тих, хто був за кордоном.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора