Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Великдень буде погожий та помірно теплий

Дата: 17.04.2020 16:15
Кількість переглядів: 255

У неділю, 19 квітня, відзначають велике свято – Світле Христове Воскресіння, Великдень. Втім, не зважаючи на весняну погоду, радітимемо Христовому Воскресінню вдома, наголошує начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Зазвичай, за його словами, друга половина квітня на Черкащині характеризується перебудовою атмосферних процесів. Тому, погода буває нестійкою та нестабільною. Так, наприклад, у 2003 році в цей час було прохолодно і сухо: вночі спостерігалися заморозки до 5°, денний максимум не перевищував 10-13° тепла. В 2012 році, навпаки – спостерігалася дощова погода, і вдень і вночі температура трималася в межах +10+13°. За останні 10 років найтепліше у період 15-20 квітня – до +27° вдень було в 2016 році.

У 21 столітті Великдень на 19 квітня припадав також у 2009 році. І тоді вночі мінімальна температура повітря була +8,0º, випадав слабкий дощ, з денною температурою повітря +16º.

У народі говорили, що на Великдень, якою б не була погода, а «сонечко хоч на хвилину, так вигляне». І в нинішньому році прикмета виявиться вірною.

За прогнозом, у суботу-неділю завдяки впливу периферії західного антициклону, очікується невелика хмарність, але без істотних опадів. Вітер з північного заходу тимчасове дещо послабиться. прохолодні ніч та ранок (лише 1-3º тепла) із заморозками на земній поверхні, зміняться помірно – теплим днем, до 11-13º тепла.

На другій день Великодня хмарності побільшає, покапає дощиком, та стане дещо прохолодніше.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора