Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Велике будівництво»: освітяни області визначили об’єкти для втілення у межах всеукраїнського проєкту

Дата: 21.04.2020 10:56
Кількість переглядів: 240

На початку березня в Україні стартував національний проєкт з масштабної розбудови інфраструктури «Велике будівництво». В управління освіти і науки ОДА називають перелік інфраструктурних проєктів, які можуть втілені в межах «Великого будівництва».

«Велике будівництво» – це спільний проєкт президента Володимира Зеленського й Уряду, який реалізовуватимуть бюджетним коштом. За ним, у кожній області має бути погоджений із Міністерством розвитку громад і територій перелік об’єктів, які регіон планує побудувати або відремонтувати протягом року. Окремо області також погоджують з «Укравтодором» перелік доріг, які планують побудувати в межах дорожнього фонду. У пріоритеті – дороги до опорних шкіл та лікарень.

До переліку об’єктів Черкащини, що можуть бути реалізовані, як соціально важливі в рамках проєкту Президента України, увійшли такі об’єкти освітньої галузі:

1.Капітальний ремонт з утепленням фасаду, заміною вікон на енергозберігаючі та дверей Маньківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 Маньківської районної ради Черкаської області за адресою: вул. Благодатна, 3, смт Маньківка, Маньківський район, Черкаська область у рамках проекту «Термомодернізація Маньківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1».

2.Капітальний ремонт опорного навчального закладу «Білозірська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Білозірської сільської ради» за адресою: вул. Л. Українки, 3, с. Білозір’я, Черкаський район, Черкаська область.

3.Реконструкція будівлі комунального закладу «Черкаський навчально-реабілітаційний центр «Країна добра Черкаськоїобласної ради» за адресою: вул. Подолинського, 11/1, м. Черкаси, Черкаська область.

4.Капітальний ремонт (утеплення) фасаду будівлі Жашківської спеціалізованої школи №1 з поглибленим вивченням окремих предметів Жашківської міської ради Черкаської області за адресою: вул. Миру, 11 м. Жашків, Жашківський район, Черкаська область.

5.Капітальний ремонт покрівлі та утеплення будівлі Тальнівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 Тальнівської міської ради Черкаської області за адресою: вул. Майданецька, 1, м. Тальне, Тальнівський район, Черкаська область.

6.Капітальний ремонт будівлі закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів села Тернівка Тернівської сільської ради Смілянського району Черкаської області за адресою: вул. Шевченка, 3, с. Тернівка, Смілянський район, Черкаська область, із застосуванням комплексу заходів щодо покращення енергозбереження та енергоефективності в рамках створення опорної школи.

Заклади дошкільної освіти:

1.Капітальний ремонт комплексу будівель і споруд закладу дошкільної освіти № 3 «Зірочка» Шполянської міської ради об’єднаної територіальної громади Черкаської області за адресою: вул. Свободи, 17 а, м. Шпола, Шполянський район, Черкаська область, із застосуванням заходів теплореновації (заміна дверей та покрівлі).

2.Капітальний ремонт дошкільного навчального закладу «Колосочок» Жаботинської сільської ради із проведенням енергоефективних заходів за адресою: вул. Шкільна,7, с. Жаботин, Кам’янський район, Черкаська область.

З метою включення зазначених проєктів до переліку об’єктів, що будуть реалізовані за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, Черкаська ОДА направила відповідні переліки і документи на розгляд комісії Міністерства розвитку громад і територій України для подальшого затвердження Кабінетом Міністрів України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора