Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Дія.Цифрова освіта з’явився відеопроєкт про роботу апаратів штучної вентиляції легень

Дата: 24.04.2020 17:19
Кількість переглядів: 300

Фото без описуМіністерство цифрової трансформації України спільно з Фондом Ріната Ахметова та Асоціацією анестезіологів України презентували відеопроєкт про те, як працюють апарати штучної вентиляції легень.

Оглядовий серіал складається з трьох серій у форматі міні-інтерв’ю. Відеоінструкції підготував Денис Сурков, завідуючий відділом анестезіології та інтенсивної терапії для новонароджених обласної клінічної лікарні Дніпра, кандидат медичних наук, викладач кафедри медицини катастроф і військової медицини Дніпропетровської медакадемії МОЗ України.

«Як людина, яка не має медичної освіти, але яка цікавиться тим, що зараз відбувається в медичному світі, навіть під час перегляду серій, які призначені для медичного персоналу, знайшла для себе дуже багато цікавих речей. Всі три серії відеокурсу будуть корисними для всіх, хто цікавиться, як працює апарат ШВЛ. Навіть для людей без медичної освіти», — наголосила заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

«Коли прибуває нове обладнання, в звичайному житті медики навчаються працювати з ним. Але ми зараз не в звичайній ситуації, у нас епідемія. Значить потрібно створити таку інфраструктуру, при якій спочатку буде з’являтися базове розуміння, а потім — експертна підтримка медиків. Тут потрібна якісна передача досвіду. Саме тому ми запросили в якості ведучого серіалу Дениса Суркова, який має відповідний досвід роботи з апаратами ШВЛ», — заявила член Наглядової ради Фонду Ріната Ахметова Наталя Ємченко.

Відеопроєкт доступний на платформі Дія.Цифрова освіта та на сторінках Фонду Ріната Ахметова у соцмережах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора